Založ si blog

Čo najdôležitejšie sa dá naučiť od matky?

Keď mi zomrela mama, mal som už viac ako 70 rokov. Celý život som cítil, že ma nosí na rukách a až v okamihu jej odchodu ma opustila.
Ako deti sme úplne závislí od starostlivosti matiek. Prirodzená starostlivosť, ktorú matky poskytujú svojim deťom, je najsilnejšou túžbou nad všetky ľudské túžby. Je to preto, že túžba matky starať sa o svoje dieťa a nadviazať s ním puto stojí nad všetkými ostatnými túžbami – po jedle, sexe, rodine, bohatstve, úcte a moci.
Často zdôrazňujem veľký význam materskej starostlivosti o dieťa, pretože túto silu starostlivosti musíme využiť na to, aby sme ľudstvo priviedli do harmonického a mierového stavu. Od nej závisí pozitívna budúcnosť ľudskej spoločnosti.
V kabalistickej múdrosti hovoríme o sfire Bina ako o vlastnosti, ktorá sa snaží len dávať a obdarovávať, ako o bezpečí, podpore a štíte. Je to podobné príkladu matky, ktorá sa stará o svoje dieťa na tomto svete.
Ak chceme využiť túto silu Bina, keď sa zahalíme do sily obdarovania, potom sa stávame podobným dieťaťu v náručí svojej matky. Získavame ochranu zvláštnej sily Bina, sily v prírode, ktorú kabalisti nazývajú „Svetlo Chasadim (Milosrdenstvo)“. Tá nás ochraňuje pred negatívnymi egoistickými silami, ktoré v našom živote spôsobujú najrôznejšie utrpenie.
To je všetko, čo ľudstvu chýba: zmysel pre najvyššiu silu súcitu, ktorá chce len dávať a pokrýva naše vzťahy v spoločnosti ako dáždnik, podobne ako prirodzená starostlivosť matky o svoje dieťa. Potom sa nemôžeme voči sebe navzájom správať negatívne, pretože škodlivé egoistické sily sa „boja matky“, sily milosrdenstva, ktorá je medzi nami prítomná.

 

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Hasičské auto / Hasiči / Požiar / Požiarnik /

V Národnej prírodnej rezervácii Dobročský prales vypukol požiar. Vyslali aj vrtuľník rezortu vnútra

01.05.2024 16:46

Na mieste sú štátni hasiči z viacerých staníc aj dobrovoľní hasiči z okolia.

TikTok

Prieskum: Väčšina dospelých Američanov považuje TikTok za nástroj vplyvu Pekingu

01.05.2024 16:37

V USA využíva aplikáciu asi 170 miliónov ľudí.

Peter Pellegrini

Pellegrini: Hovoríme nie rušeniu právu veta, migračným kvótam, hovoríme áno mierovým inicatívam a solidarite v EÚ

01.05.2024 15:15

Na Sviatok práce, sa už nemusí hovoriť o vysokej nezamestnanosti, ale o potrebe dobrej práce za dobrý plat, uviedol budúci prezident Pellegrini.

Hrad / Likava /

Hrad Likava obnovia za milióny eur. Areál sprístupnia viac verejnosti, pribudne aj novinka

01.05.2024 15:15

Žilinský samosprávny kraj financie získal z projektu slovensko-českej cezhraničnej spolupráce.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 375
Celková čítanosť: 706423x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie