Založ si blog

Počujeme hlas prírody?

Matka príroda nám posiela prírodné katastrofy, záplavy, zemetrasenia a suchá, aby nami otriasla a vytrhla nás z nášho súčasného spôsobu života, v ktorom prevláda sebecký vzorec správania – vykorisťovanie, manipulácia a nenávisť v našich vzťahoch a priviedla nás k opačnému spôsobu života – k vzťahom, v ktorých sa navzájom podporujeme a dopĺňame, ako je opísané slovami: „ako jeden človek s jedným srdcom“, teda ako jeden dobre koordinovaný a vzájomne závislý systém.

Inými slovami, ak by sme my ľudia medzi sebou vytvárali harmonické a vyvážené vzájomné vzťahy, potom by sa rovnováha na našej úrovni rozvinula do celej prírody. Prírodu by sme začali vnímať harmonicky a pokojne a prírodné katastrofy, ako ich nazývame, by sa stali minulosťou.

Bolo by múdre venovať pozornosť tomu, čo nám matka príroda chce naliehavo povedať prostredníctvom prírodných katastrof: že prichádzajú, aby nami otriasli, aby nás prebudili z nášho súčasného nešťastného stavu – egoistického postoja k sebe navzájom a aby nás prebudili do opačného, do harmonického a pokojného sveta.

V skutočnosti žijeme vo svete, ktorý je absolútne dobrý, a len my ľudia mu svojimi egoistickými postojmi voči sebe navzájom dávame negatívnu podobu. Blíži sa čas, keď sa prebudíme a uvedomíme si, že sa už nechceme na seba pozerať cez egoistickú optiku – kde každý z nás uprednostňuje svoj vlastný prospech na úkor iných – a namiesto toho sa chceme začať k sebe správať trpezlivo, láskavo a vytvárať vzťahy, v ktorých sa všetci podieľajú na starostlivosti o dobro celku.

Ak sa nám podarí takáto zmena zrealizovať, budeme svedkami doteraz nepoznaného dobrého života. Preto sa musíme usilovať o to, aby sme čo najrýchlejšie takéto vzťahy vytvorili.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

František Oľha, Jozef Božik

Prešov chystá úsporné opatrenia, v rozpočte eviduje výpadok 10 miliónov eur

18.04.2024 17:24

Budú sa týkať najmä prevádzky mestského úradu a obmedzenia prác, ktoré boli naplánované v rámci údržby budovy. Rovnako sa nebudú opravovať ani mosty.

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 697942x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie