Založ si blog

Čo sa musí stať alebo zmeniť, aby sme povstali k ľudskosti?

Ľudská prirodzenosť je túžba užívať si pre vlastný prospech.

Je to náš východiskový bod a sme v procese evolúcie, ktorý povedie k stavu, keď sa naša prirodzenosť obráti smerom, z ktorého budú mať prospech ostatní a príroda.

Príroda vo všeobecnosti je opakom ľudskej prirodzenosti. Funguje podľa zákonov altruizmu, vzájomného prepojenia a vzájomnej závislosti. V súlade s tým príroda rozvíja svoje nepohyblivé, vegetatívne a živé časti tak, aby sa navzájom nevykorisťovali.

V celej prírode máme len my ľudia túžbu využívať a ničiť prírodu, aby sme si dodali pocit moci a rešpektu. Preto sme dostali navyše túto egoistickú túžbu stať sa lepšími prostredníctvom nášho vzájomného spojenia – aby sme sa naučili, ako realizovať pozitívne a pre všetkých prospešné vzťahy, namiesto tendencie chcieť vykorisťovať jeden druhého a prírodu len preto, aby sme si nafúkli svoje ego….

S touto zmenou v našom zámere – od vlastného zisku k prospechu druhých a prírody – objavujeme úplne nový svet s novou prirodzenosťou, ktorá je večná a dokonalá. Potom žijeme bez tlakov a bolestí. Náš pocit krátkeho, pominuteľného a všeobecne nešťastného života nahradí pocit nepretržitej existencie bez utrpenia.

Utrpenie pramení z našej sebeckej túžby využívať druhých a prírodu pre vlastný prospech. Preto keď sa povznesieme z nášho egoistického sklonu k altruistickému, k túžbe prinášať úžitok iným a prírode, zistíme, že žijeme na nebeskej úrovni existencie.

Nebo je stav, v ktorom medzi ľuďmi existuje spoločná sila lásky, ktorá vytvára putá lásky – ,,Miluj blížneho svojho ako seba samého“.

Príroda nás do tohto nebeského stavu skôr či neskôr privedie a nám nezostáva nič iné, len zmeniť svoj postoj k sebe navzájom, z egoistického na altruistický, a tak žiť v harmonických a vyrovnaných vzťahoch.

 

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704152x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie