Založ si blog

Prečo je vo svete toľko zmätku?

U čoraz väčšieho počtu ľudí sa objavuje zárodok novej túžby, ktorá však ešte nie je úplne vykryštalizovaná.

Čo je to za túžbu? Je to drobná iskierka túžby po stave absolútnej lásky, obdarovania a spojenia.

Dôsledok vznikajúcej novej túžby je narastajúci zmätok, pretože ľudia nevedia, ako ju naplniť.

Na rozdiel od fyzických túžob, ktoré sa vyvinuli z túžby po jedle, sexe, rodine, peniazoch, cti, moci a poznaní, neexistuje žiadny vzor, ako naplniť túžbu, ktorá v nás vzniká. Je to preto, že táto nová túžba je duchovná, nie fyzická, a vyžaduje si zmenu v chápaní a pociťovaní reality.

Akú zmenu v myslení a cítení musíme urobiť, aby sme tú novú túžbu, ktorá v nás vzniká, naplnili?

Naše prirodzené, vrodené egoistické túžby nás nútia získať maximálny blahobyt len pre seba. Neustále sa snažíme nasávať potešenie. To je naše jednoznačné vnútorné nastavenie, cez ktoré sa spájame s vonkajším svetom. Inštinktívne sa snažíme v každom okamihu dosiahnuť maximálne možné uspokojenie a konáme tak, ako to náš vnútorný systém považuje v danom okamihu za nevyhnutné a pre nás najvýhodnejšie.

V našom egoizme sme sa viac-menej naučili zameriavať na to, aby sme dostali to, čo chceme: brať a dávať, platiť a kupovať atď. Takto na seba pôsobíme najrôznejšími prostriedkami: klamstvo, podvod a politika – aby sme vymenovali aspoň niektoré. V našom svete vieme, ako sa správať aj napriek všetkej tej predajnosti a klamstvám, s ktorými vyrastáme.

Teraz sa však odhaľuje aj ďalší stav, iná sila a kvalita, nová túžba, ktorú sme predtým necítili: drobný bod túžby po láske, obdarovaní a spojení.
Táto nová túžba má korene v samotnej prírode, ktorá je sama osebe túžbou milovať a obdarovávať. Inými slovami, láska je základným zákonom prírody. Na našej evolučnej ceste čoraz viac pociťujeme, ako sa príroda vo svojej najhrubšej podobe k nám približuje a odhaľuje sa nám.

Ako sa vlastne prejaví tá najhrubšia forma prírody, ktorá sa začína odhaľovať? Poznaním, že sme globálne čoraz viac prepojení a vzájomne závislí.
Vo fyzickom svete sa kvalita lásky, obdarovania a vzájomnej prepojenosti prírody prejavuje dvoma silami: popri egoistickej sile existuje tiež altruistická sila, ktorá nás vedie k stále väčšej celosvetovej prepojenosti a vzájomnej závislosti. Ak nezmeníme svoj postoj k sebe navzájom z egoistického na altruistický, budeme čoraz viac pociťovať zmätok, ktorý vstupuje do našich životov ako temný mrak, ktorý sa nad nami čoraz viac sťahuje.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ruská polícia, poriadková polícia, Petrohrad,

Militanti zaútočili na policajtov v Rusku, hlásia sedem mŕtvych. Útočili aj pred týždňom

29.04.2024 11:20

Ozbrojenci severne od mesta Karačajevsk začali proti dopravným policajtom paľbu z automatických zbraní a hodili na nich výbušné zariadenia.

ide o pravdu, dzurinda

Dzurinda: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k EÚ

29.04.2024 11:15

Expremiér pred 20 rokmi doviedol Slovensko do Európskej únie.

hamburg, kalifát, demonštrácia, protest, islam, moslim

Islamisti v Hamburgu žiadali kalifát, nemeckých politikov to pobúrilo

29.04.2024 10:15

"Chcú zrušiť demokraciu a náboženský štát z doby kamennej označujú za riešenie," napísal denník Bild.

Policajná eskorta / Policajné auto / Polícia /

Polícia preveruje bombovú hrozbu na súdoch

29.04.2024 09:14

Oznamovateľ nešpecifikoval konkrétny súd.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704404x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie