Založ si blog

Zabíja imigrácia New York?

V poslednom čase sa veľa hovorí o imigračnej kríze v New Yorku. Čoraz viac migrantov si vytvára domov v uliciach Manhattanu, kde si v chladných zimných mesiacoch stavajú stany a prespávajú na chodníkoch.

 

Starosta New Yorku vyslovil myšlienku umiestniť migrantov na výletné lode. Na druhej strane však niektorí požadujú uzavretie hraníc a vyzývajú na návrat migrantov do ich domovských krajín. Situácia je skutočne zložitá.

 

V súčasnosti sú milióny ľudí na celom svete v pohybe a hľadajú lepší život. Záleží však na tom, kde sa usadia a Sibír nepatrí práve medzi ich najobľúbenejšie miesta. Manhattan sa rozhodne javí ako oveľa jasnejšia možnosť.

 

Na jednej strane prisťahovalci vybudovali Ameriku do dnešnej podoby. Ale na druhej strane sa časy zmenili a Američania sa teraz cítia ako domáci. Chcú svoje pohodlie a myšlienka prijatia každého človeka stratila svoju silu.

 

Veľkou otázkou je, či je správne, aby krajina zatvorila svoje dvere nelegálnym prisťahovalcom. Ja hovorím, že áno. Každá krajina má právo rozhodovať o tom, kto do nej vstúpi a kto nie, a to vrátane stanovenia pravidiel.

 

Potom však prichádza hlbšia otázka. A čo pocit domova? Je správne cítiť, že váš domov je výlučne váš? No, nie tak celkom. Závisí to od vašich hodnôt a pocitov, ale myšlienka spoločnej planéty pre všetkých získava na sile.

 

Kedysi som bol optimistom, že ľudia prídu na to, že nič na tomto svete nie je skutočne ich. Ale dnes sa ľudstvo správa, akoby svet bol jeho osobným ihriskom, a pritom ho ničí.

 

Budúcnosť? V ideálnom prípade potrebuje ľudstvo poriadnu prevýchovu. Mali by sme sa na celú planétu pozerať ako na náš spoločný domov a spoločne pracovať na tom, aby bola pre všetkých dobrým domovom.

 

Náš svet dnes prechádza zmenami ako nikdy predtým v histórii. Čím viac sme celosvetovo prepojení a vzájomne závislí, tým viac sa nám ukazuje, že musíme zmeniť svoj pohľad z „toto je moje miesto, moja krajina“ na „toto je náš spoločný domov pre všetkých“. Nastal čas oslobodiť sa od myslenia, podľa ktorého organizujeme svoj život pre svoj osobný prospech, a namiesto toho žiť tak, aby sme prinášali prospech ostatným a celému ľudstvu. Ak sa nám tento posun podarí uskutočniť v masovom meradle, budeme svedkami zrodu úplne nového harmonického a mierového sveta.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704297x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie