Založ si blog

Aké sú dobré príklady sily lásky?

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne.

Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do ucha. Lekári boli prekvapení, keď videli, že sa skutočne prebudil, keď počul hlas svojej dcéry. Neskôr začal hýbať rukami a nohami, a ako potom povedal, lekári ho museli držať, aby si neodtrhol hadičky, ku ktorým bol pripojený.

Toto je ukážka vnútorného spojenia medzi otcom a jeho dcérou a toho, ako otec začul hlas svojej dcéry z hĺbky svojho vnútra.

Je to mimo zákonov prírody, ako ich poznáme. Jeho telo „absorbovalo“ nahrávku a sila lásky a spojenia, ktoré existujú medzi ním a jeho dcérou Yael, ho uzdravila.

Neexistuje totiž väčšia sila ako láska. Je to sila, ktorá oživuje svet.

Samotná láska je silou prírody. V skutočnosti neexistuje väčšia sila. Keby sme sa my ľudia ešte trochu viac spojili a snažili sa obklopiť láskou, potom by sme sa zachránili pred všetkým zlom.

Čo znamená žiť v prítomnom okamihu

16.06.2024

Žiť tu a teraz Vedomý život v prítomnosti – ako ho dosiahnuť Jeden z mojich študentov sa ma nedávno opýtal, čo to znamená žiť v prítomnom okamihu, a to na základe alegórie dialógu medzi motýľom a trvalkou. Jednodenný motýľ pristál na trvalke a začal obdivovať všetko, čo videl: „Slnko je také milé a krásne! Tá rosa je úžasná! A aká je to lúka! A tá obloha! [...]

Čo znamená, že Boh oddelil Svetlo od Tmy?

14.06.2024

„Na počiatku stvoril Boh nebo a zem. A Boh rozdelil svetlo od tmy.“ To znamená, že keď sa v našom svete objavilo svetlo, bolo jasné, že celý vesmír sa skladá z dvoch protikladných stavov: svetla a tmy, dňa a noci. Svetlo a tma sa v nás odhaľujú vo vzťahu s naším spojením s Bohom, ktorého v múdrosti kabaly zvyčajne pomenúvame ako „Stvoriteľa“. On predstavuje [...]

Ak nás Boh naozaj miluje, prečo necháva ľudí trpieť, obzvlášť tých nevinných?

12.06.2024

Pani Oľga mi napísala takúto otázku na moju facebookovú stránku: „Vážený pán doktor Laitman, počúvam Vás už dlhú dobu a zvyčajne s Vami súhlasím, ale je tu jedna vec, s ktorou súhlasiť nemôžem, a to, keď hovoríte, že Stvoriteľ je dobrý. Nie je to pravda. On nie je dobrý. Pozrite sa okolo seba! Aj keby som si opakovala „Stvoriteľ je dobrý, Stvoriteľ je dobrý“ [...]

fregata,  Admirál Gorškov

Ruské vojnové lode opustili Havanu

17.06.2024 19:21

Žiadne z týchto plavidiel nemalo na palube jadrové zbrane, čo potvrdili aj Spojené štáty.

Pellegrini

Pellegrini v Bruseli: Budeme chcieť ponuku pre Šefčoviča a nie sme nadšení Kallasovou

17.06.2024 18:26

Prezident Peter Pellegrini je na summite Bruseli, kde sa rozhoduje o rozdelení hlavných pozícií v Európskej únii.

anna putina-2

Putin sa postaral o praneter. Vymenoval ju za námestníčku ministra obrany. Jej manžel šéfuje rezortu energetiky

17.06.2024 17:54

Dcéra Putinovho bratranca mesiac po svojom manželovi tiež zasadne v ruskej vláde. Jej prastrýko jej venoval kreslo v ministerstve obrany.

Polícia / Kontrola /

Polícia na dve hodiny totálne uzavrela Krompachy a Čiernu nad Tisou. Akcia cielila na alkohol

17.06.2024 17:44

Policajti obsadili každý vjazd a výjazd a každý jeden vodič bol podrobený dychovej skúške.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 395
Celková čítanosť: 733435x
Priemerná čítanosť článkov: 1857x

Autor blogu

Kategórie