Založ si blog

Ako sa skupiny ľudí rozhodujú kolektívnym spôsobom?

Talmud opisuje, ako bola Tóra preložená do gréčtiny:
„Král Ptolemaios raz zhromaždil 72 starších. Umiestnil ich do 72 komnát, každého zvlášť, pričom im neprezradil, prečo sú povolaní. Vošiel do každej miestnosti a povedal: ‚Napíšte mi Tóru Mojžiša, vášho učiteľa.‘ Boh každému vložil do srdca, aby prekladal rovnako ako všetci ostatní.“

72 Starších dosiahlo spoločné porozumenie a preložili Tóru ako jednotná osoba. Koreňom tohto konania bolo, že, ako je napísané, „Boh to dal do srdca každému.“

Ako je možné, že 72 rôznych ľudí napísalo úplne rovnaký text bez najmenšej chyby? Predovšetkým preto, že vyššia sila má schopnosť ľuďom vnuknúť takúto schopnosť. Okrem toho, táto schopnosť vznikla v dôsledku toho, že 72 Starších bolo na najvyššej úrovni poznania, čo v Gematrii číslo 72 predstavuje.

Mnohí uviedli, že vyššia sila vložila do týchto 72 starších jediný zámer a múdrosť vďaka Božej vôle, aby sa Tóra a jej zákony šírili. Je to jeden z príkladov mnohých ľudí na vysokej úrovni duchovného vedomia, ktorí boli schopní robiť kolektívne rozhodnutia. Ďalším príkladom je 120 zákonníkov, mudrcov a prorokov zo Sanhedrinu.

Dnes vidíme opačný jav u politikov a svetových lídrov, keďže je čoraz bežnejšie, že konflikty názorov majú prednosť pred kolektívnym rozhodovaním.

Je to preto, že nám chýba pochopenie, že sme pod autoritou vyššej sily, alebo inými slovami, že sa riadime integrálnymi zákonmi prírody. Ak by sme mali takéto pochopenie, potom by sme videli, že dosahovanie kolektívnych rozhodnutí a dohôd nás približuje k rovnováhe so zákonmi prírody. Potom môžeme do istej miery súhlasiť s celkovými zákonmi prírody, ktoré sa prejavujú prostredníctvom iných ľudí.

Tým, že zdôrazňujeme dôležitosť zjednotenia nad našu rozdielnosť a kvôli väčšiemu zjednoteniu sa vzdávame našich individuálnych názorov, potom pozývame vyššiu silu do našich životov.

Anulovanie nášho egoistického sklonu, ktorý nás oddeľuje od ostatných, je skutočne zázrakom. Otvára nám cestu k pôsobeniu vyššej sily, čím získavame určitý stupeň súladu s touto silou, a potom môžeme cítiť Božiu prítomnosť skrze týchto ľudí, s ktorými budujeme našu jednotu.

Nachádzame sa v procese vývoja smerom k odhaleniu tejto vyššej sily a čím viac vykonávame anulovanie pre väčšie zjednotenie, tým skôr môžeme cítiť, že táto sila vstupuje do našich životov. Potom bude organizovať naše stuhnuté vzťahy harmonickým a pokojným spôsobom a my objavíme nový, jednotný základ pre kolektívne rozhodovanie.

Čo je zlé na komunizme?

27.09.2024

Chyba komunizmu v minulosti spočívala v tom, že ľudia boli nútení žiť v určitých podmienkach, ktoré boli označené ako „komunizmus“. Aby však mohla fungovať kooperatívna spoločnosť, nemožno k tomu ľudí nútiť, ale musia chcieť podmienky danej spoločnosti uplatňovať z vlastnej vôle. Takéto prianie môže vzniknúť prostredníctvom vzdelania. Týmto spôsobom je teda [...]

Existuje vôbec náhoda?

23.09.2024

Jeden z mojich študentov mi položil túto otázku v súvislosti s nasledujúcim citátom: „Všetkému vládne náhoda. Keby sme len vedeli, kto vládne náhode.“ – Stanislav Jerzy Lec Takto uvažovať nie je správne. Vo svete sa vôbec nič nedeje náhodne. Príroda má určitý program a všetko prebieha podľa zákonov, ktoré sú nemenné a absolútne a ukazujú ľudstvu cestu, po [...]

Alegória o smädnom rytierovi a trojhlavom drakovi

21.09.2024

Rytier, ktorý prišiel o koňa aj zbroj a v ruke držal len meč, sa vydal na cestu hladný a smädný. V diaľke uvidel jazero, a vedľa neho sediaceho trojhlavého draka. Rytier z posledných síl tasil meč a začal s drakom bojovať. Bojoval dva dni a drakovi odťal dve hlavy. Na tretí deň sa drak vyčerpane zrútil. Rytier, rovnako vyčerpaný, padol vedľa neho. V poslednej [...]

Libanon, Hasan Nasralláh, Izrael, Hizballáh

Biden: Zabitie Nasralláha je spravodlivé, zaslúžil si to. USA odporúčajú Američanom odísť z Libanonu

28.09.2024 20:55

Americký prezident Joe Biden označil v sobotu zabitie vodcu Hizballáhu Hasana Nasralláha za "opatrenie spravodlivosti".

18 szoevetseg aliancia

Maďarská aliancia má nového predsedu - Lászlóa Gubíka

28.09.2024 18:50

Novým predsedom mimoparlamentnej strany Maďarská aliancia sa stal László Gubík. Delegáti strany ho zvolili na sobotňajšom republikovom kongrese.

Peter Pellegrini, Daniel Zmeko, Brezová pod Bradlom oslavy TTX

Pellegrini pozdravil vojakov na oslave Dňa ozbrojených síl, udelil štyri vyznamenania

28.09.2024 17:44

Ozbrojené sily sa stali rešpektovanou inštitúciou a pevnou garanciou obranyschopnosti SR, uviedol prezident Peter Pellegrini.

Czech Republic Presidential Election

Voľby do českého Senátu prvýkrát vyhralo Babišove ANO, ale vláde väčšina zostala

28.09.2024 17:21

Hnutie ANO českého expremiéra Andreja Babiša prvýkrát od svojho vzniku vyhralo voľby do Senátu.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 436
Celková čítanosť: 798118x
Priemerná čítanosť článkov: 1831x

Autor blogu

Kategórie