Založ si blog

Nuda a ľahostajnosť

Človek sa v dnešných časoch nudí. Nevie sa zapáliť prácou. V živote sa mu zdá, že už nič nemá zmysel. To je problém najmä u administratívnych pracovníkov. Manažér sa uzamkne v kancelárii, „ja nemám čas!“, ale v skutočností sa len motá.

Je to rovnaké predstieranie zamestnanosti u pracovníkov a úradníkov na všetkých pracovných úrovniach. Je to prirodzené. Ľudia strácajú túžbu, vyrábať a niečo urobiť. Nemôžu sa donútiť pracovať. Človek sa povaľuje, sedí, s niečím sa hrá.

Je dobré, že dnes existuje internet. Je to jednoducho všeliek proti nude, pretože ľudia majú plné ruky práce aspoň s niečím, inak by bola degradácia rýchlejšia. Aj keď v tomto prípade by to bolo oveľa jednoduchšie, rýchlejšie by sme sa cítili ako zvädnutá rastlina. Všetko je dôsledkom vývoja našej túžby, ktorá sa vyvinula na svoje maximum a teraz nemôže byť ničím naplnená.

Začalo to už v šesťdesiatich rokoch minulého storočia s generáciou „detí kvetov – hippies“, ktorí sa vnárali do meditácie, drog atď.. To bol prvý signál.

Východisko vidím v integrálnom vzdelávaní. Teraz pracujeme na integrovanej komunikácii s ľuďmi. Ide o to, že pokiaľ správne implementujeme človeka do okolitej spoločnosti, potom jeho túžba začne byť základom celkovej jeho existencie. Túžba, ktorá predtým bola veľmi malá (pretože nič nechcel, nemohol pohnúť ani prstom) sa teraz stáva desaťkrát väčšou, pretože je v skupine, ktorá ho začína stimulovať, neustále s ním lomcuje.

Nakoniec je nasiaknutý túžbami všetkých ostatných a čo je najdôležitejšie, je prebudený, dostane akýsi druh malého vnútorného pnutia a to ho vymaní zo stavu ľahostajnosti.

Myslím si, že to by mali prijať všetky pracovné skupiny, pokiaľ nechcú spať po celý život. Preto je nutné, aby prišli a zjednotili sa a stimulovali sa navzájom. Potom dostanú túžbu rásť a začnú žiť a pracovať efektívne.

Rovnaké je to aj s deťmi. To znamená, že dieťa začne dostávať túžbu všetkých okolitých ľudí a stáva sa o veľa aktívnejší ako predtým.

Naviac, takáto silná túžba vytvára prostredie pre ľudí, pre ďalší rozvoj. To nie je len zvýšená pozornosť, ale možnosť absorbovať informácie od okolitých ľudí a čo je najdôležitejšie, dosiahnuť spoločnú jednotu, cez ktorú by sme sa mali pozerať na svet a riešiť všetky problémy správne.

Je to vyššia túžba, vyššie myslenie a myseľ, ktorá sa netýka mňa alebo ostatných. Je to niečo, čo sme teraz vytvorili vlastným úsilím. Táto spoločná vec, ktorá sa medzi nami narodila, je naše dieťa.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704137x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie