Založ si blog

Strach zo smrti

Niekedy sa ma pýtajú, ako správne pristupovať k smrti a ako sa zbaviť strachu zo smrti. Predovšetkým je nutné pochopiť, že strach zo smrti je prirodzený pocit, ktorý do nás vložila príroda.

Zo všetkého najviac si človek cení život, preto má strach, že oň príde. Len v stave hlbokého zúfalstva môžeme považovať smrť za vyslobodenie.

Človek po smrti nezmizne, naša vnútorná duchovná štruktúra nezomrie, ale pokračuje na svojej ceste od jedného stavu k druhému. Telo, naopak, patrí do úrovne živočíšnej, a preto zaniká.

V skutočnosti je všetko usporiadané podľa pôvodného plánu cieľa stvorenia: človek prežije svoj život a potom sa do určitej miery znovu spojí so spoločnou dušou. A v tomto spojení zostane až do ďalšej reinkarnácie.

Podať uspokojivé vysvetlenie nie je tak jednoduché, pretože okamžite vznikajú klamné paralely a analógie. Naše učenie je veda, ktorá skúma človeka a svet. A na základe svojho výskumu uvádza: nikto nezmizne a ani neodíde do neznáma.

Preto najlepšie, čo môžeme urobiť, je zaoberať sa tým, čo stojí za snahu nájsť pravý význam, vznešený, ale dosiahnuteľný cieľ. Potom uvidíme, že všetko je večné, dokonalé – pohybujeme sa iba z jednej úrovne do druhej. Toto možno nazvať reštartom, nie smrťou.

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 376
Celková čítanosť: 707561x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie