Založ si blog

Otroci 21. storočia

Do vedecko-technickej revolúcie v 19. storočí pracovali ľudia šestnásť až osemnásť hodín denne, a to preto, aby sa vôbec uživili. Je bez tejto revolúcie reálna predstava toho, že by dnes pracovali iba dve až tri hodiny a mali by tak všetko potrebné?

Nie som proti rozvoju technológií, moderných vied a techniky. To, čo človek sám vytvorí, sa mení v to, čo ho ovláda. Z pána sa mení na otroka.

Pozrite sa, čo teraz robia naše banky a finančné inštitúcie. Zotročujú človeka. On by nemusel toľko pracovať.

Ako príklad je uvedený z 19. storočia, ale ja vám uvediem príklad z 21. storočia. Čo sa dnes deje s človekom? Pracuje kratšiu dobu? Nie. Cíti sa slobodnejší? Nie.

A čo sa stalo s jeho narastajúcou produktivitou? Je používaná práve k tomu, aby mohla človeka viac a viac zotročovať a produkty jeho práce sa potom vyhadzujú do mora. Pretože, ak nebude pracovať, čo bude robiť?

Bude mať veľa voľného času! A to je nebezpečné. Začne slobodne premýšľať, vzniknú najrôznejšie nevhodné alebo nežiaduce vplyvy, zhromažďovanie, objavia sa nové smery, a tak ďalej. To nepotrebujeme!

Nech ľudia pracujú pätnásť až dvadsať hodín denne alebo aspoň desať. Ale ak bude človek pracovať desať hodín, pridáme mu ešte ďalšie dve hodiny, aby sa dostal do práce a dve hodiny na cestu z práce, a to bude normálne. Človek príde domov, navečeria sa, pozrie sa asi polhodiny na televíziu a padne do postele. A tak stále dokola.

Dovolenku mu rezervujeme niekde veľmi ďaleko. Takže sa bude otáčať a my ho obklopíme reklamou: ešte si nevidel toto, ešte si si nekúpil tamto, atď. Takže bude musieť celý život pracovať. Človek bol otrokom v devätnástom storočí, bude otrokom aj v dvadsiatom prvom storočí.

Tu však vyvstáva problém: takto by to chceli naše vlády, ale príroda je proti. A preto sa objavujú najrôznejšie vírusy a iné záležitosti. Vstúpili sme do stavu, ktorý sa nazýva „Poslednej generácie“, kedy musíme medzi sebou dosiahnuť integrálneho, správneho, priateľského prepojenia a porozumenia. Ak sa tak nestane, potom budeme potrestaní nielen vírusmi, ale všetkým možným.

 

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702897x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie