Založ si blog

Čo budú ľudia robiť bez práce?

Prežívame veľmi zaujímavý okamih, kedy sa takmer celý svet snaží vrátiť k starému životu. Ľudia dúfajú, že všetko bude ako predtým a že sa život zlepší. Súčasne však Medzinárodná organizácia práce predpovedá, že jeden a pol miliardy ľudí zostane úplne bez práce.

Dúfame, že im štát poskytne nevyhnutnú sociálnu podporu. Otázkou však je, ako bude môcť také obrovské množstvo ľudí existovať bez práce, na ktorú sú zvyknutí? Čo budú robiť? Ako človek môže realizovať svoje ľudské kvality, keď je bez práce, nič nepožaduje a nie je ničím uspokojovaný?

A čím sa zaoberal predtým? Absolútne zbytočnou prácou. Len aby niekomu niečo predal, niečo od niekoho kúpil, to je všetko. V tomto prípade bude užitočnejšie, keď neurobí nič a nepoškodí ekológiu, atmosféru, životné prostredie. Jeho prácu nikto nepotrebuje!

Príroda to tak nebude tolerovať. Smeruje ku zreteľnej integrácii všetkých svojich častí, a ešte viac medzi ľuďmi. Dochádzame teda k záveru, ktorý nám ukázal koronavírus: v prírode sme integrálny systém a nachádzame sa v jeho vnútri. Nemôžeme s tým urobiť vôbec nič, príroda nás bude v každom prípade pobádať, tlačiť, aby sme zaujali svoju serióznu, normálnu sféru činnosti a pracovali v nej.

V tejto sfére činnosti existuje len jedno východisko. Nemôžeme neustále vyčerpávať Matičku Zem a vyrábať zbytočné tovary, pretože to vedie k obrovskej nadprodukcii.

Ide o to, že vďaka moderným technológiám môžeme so ziskom nakŕmiť a obslúžiť celú populáciu planéty, ale my ju iba vyčerpávame. Preto musíme hľadať iné východisko, inú cestu rozvoja: čo robiť, čo vyvíjať a akým smerom sa vydať.

Verím, že existuje iba jedna odpoveď – smerom k duchovnej, sociálnej, kultúrnej sebarealizácii, ale v žiadnom prípade nie k technickej ani materiálnej.

 

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698241x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie