Založ si blog

Bohatí plačú

Najbohatší ľudia sveta, ktorých je asi päťsto, sa stávajú chudobnejšími. V roku 2018 prišli o 511 miliárd dolárov.

Faktom je, že nemajú schopnosť brániť pokroku ľudí, a to musia pochopiť. Čím viac ľuďom predstavujete nové hračky pre vzájomnú komunikáciu, pre ich uspokojenie, všetky informácie a všetko ostatné, tým viac sa stávajú vyberavými a náročnými.

Ľudia sa už nezaujímajú o Facebook v takej miere ako v minulosti. Už sa jednoducho nemôžu pozerať ani na reklamy. Sú tým všetkým presýtení.

To znamená, že všetko, na čom bohatí zarábali počas posledných 20 rokov, začína čoraz menej a menej fungovať. Aj napriek všetkej ich dômyselnosti sa to deje. Mobilné telefóny a ostatné vymoženosti – to všetko odumiera. Obdobie egoistického naplnenia sa bude musieť samo zrútiť.

Človek sa predsa vyvíja. Preto vidím, že veľmi rýchlo príde čas, kedy aj tie doláre, ktoré si oni nahromadili, nebudú mať žiadnu hodnotu.

Myslím si, že ľudia sa budú prevažne usilovať o väčšiu jednoduchosť. Zatúžia sedieť na tráve, trochu sa napiť, najesť, počúvať normálnu hudbu, spev vtákov a smiech detí pobehujúcich okolo. Zatúžia po niečom, čo je im veľmi blízke, príjemné ich srdcu, a nebudú si chcieť zaťažovať hlavu, mozog, dušu či zmysly niečím veľmi umelým.

Dúfam, že to tak bude.

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Vesmír / AStronómia / Hviezdy /

Z Hurbanova do brazílskeho Ria. Pätica slovenských študentov postúpila na medzinárodnú olympiádu v astronómii

05.05.2024 10:28

Do medzinárodného kola sa prebojovali Patrik Prítrský, Mário Tlamka, Vladimír Slanina, Tomáš Kubrický a Marek Baňárek.

Willy Brandt / Günter Guillaume /

Špión Stasi Guillaume stál pred 50 rokmi za odstúpením kancelára Willyho Brandta

05.05.2024 09:50

Keď 24. apríla 1974 zatkli v Bonne pracovníka úradu spolkového kancelára Güntera Guillauma, jeden z najväčších škandálov v Nemeckej spolkovej republike bol na svete.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Šéfka WFP McCainová: Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor

05.05.2024 08:50, aktualizované: 09:22

Na severe Pásma Gazy už vládne plnohodnotný hladomor, vyhlásila riaditeľka Svetového potravinového programu (WFP) Cindy McCainová.

EÚ / Európska únia /

Anketa s jednotkami eurokandidátok. Dokázali sme sa vysporiadať s členstvom v EÚ?

05.05.2024 08:00

Denník Pravda oslovil s rovnakými otázkami lídrov kandidátnych listín do Európskeho parlamentu, no niektoré politické subjekty neodpísali.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 377
Celková čítanosť: 708643x
Priemerná čítanosť článkov: 1880x

Autor blogu

Kategórie