Založ si blog

Globálna podpora Izraela: Posilňuje nás alebo oslabuje?

Aktuálne, po tragických udalostiach 7. októbra, vyjadrilo podporu Izraelu viac ako 80 zemí. Čo sa týka otázky, či nás táto podpora posilňuje alebo oslabuje, musím konštatovať, že nás oslabuje.
Sila a budúcnosť ľudí Izraela nezávisí na tom ako sa ku nám vzťahujú ostatní, ale na tom ako sa k sebe vzťahujeme navzájom.

„Keď im Stvoriteľ dal zostúpiť z hory Sion, zdalo sa to ako sen. Vtedy sa medzi národmi hovorilo: ‚Pán pre nich urobil veľké veci‘.“ (Žalmy 126:1-2). Inými slovami, naša jednota priťahuje zvláštnu silu, ktorá nás prichádza chrániť, a keď táto sila prebýva medzi nami, v našom spojení, získavame podporu zo sveta.

Necítim žiadnu formu istoty ani záruky vo vzrastajúcej globálnej podpore Izraela. Našu budúcnosť si potrebujeme zabezpečiť my sami, a to prostredníctvom budovania láskyplných vzťahov, blízkosti a starostlivosti jeden o druhého. Bolo to práve budovanie vzájomnosti a jednoty, ktoré dalo v minulosti vzniku nášho národa. Pôvodne sme neboli národ, ale skupina ľudí, ktorá sa spojila pod spoločnou myšlienkou dosiahnuť lásku nad všetkými našimi rozdielmi, a práve tento typ spojenia umožnil vzniku nášho národa. Ak sa nám podarí realizovať tento prístup aj dnes, nikto sa na nás nebude sťažovať.

Ba čo viac, je nesprávne si myslieť, že rastúca globálna podpora, po útokoch hnutia Hamas na Izraelské obyvateľstvo, pomáha svetu v prebiehajúcom konflikte Izrael lepšie pochopiť a cítiť. Ľudia môžu súcitiť s ostatnými, iba pokiaľ sa dokážu vcítiť do ich pocitov. Vlastnosti a kvality, ktoré z ľudí Izraela vytvorili národ, sú však nad ich vrodenú prirodzenosť, a preto sa do nich nich nik nedokáže vcítiť. A teda postoje sveta voči národu Izraela sú prirodzené.

Potrebujeme sa teda spojiť spôsobom, aby sme tu boli vždy jeden pre druhého. Takéto zjednotenie pritiahne silu, ktorá nás bude chrániť, a my sa nemusíme starať o nič iné ako zjednotenie a priťahnutie tejto zjednocujúcej sily.

Pre získanie skutočnej priaznivej odozvy zo sveta je napísané, „Keď im Stvoriteľ dal zostúpiť z hory Sion, zdalo sa to ako sen. Vtedy sa medzi národmi hovorilo: ‚Pán pre nich urobil veľké veci‘.“ (Žalmy 126:1-2). Inými slovami, naša jednota priťahuje zvláštnu silu, ktorá nás prichádza chrániť, a keď táto sila prebýva medzi nami, v našom spojení, získavame podporu zo sveta.

Potrebujeme sa teda spojiť spôsobom, aby sme tu boli vždy jeden pre druhého. Takéto zjednotenie pritiahne silu, ktorá nás bude chrániť, a my sa nemusíme starať o nič iné ako zjednotenie a priťahnutie tejto zjednocujúcej sily.

 

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

Obit Buell Pulitzers

Sekundy paľby na Reagana sa podobali na streľbu proti Ficovi. Atentáty na svetoznámych lídrov: kto prežil a koho zabili?

16.05.2024 20:35

Podobne ako na Roberta Fica aj na Ronalda Reagana si páchateľ počkal pred budovou. Aj vtedy ochranka nedokázala zabrániť atentátu.

juraj c. strelec

Policajné hliadky a šokovaní susedia. Čo hovoria o atentátnikovi na Fica ľudia, ktorí ho poznajú

16.05.2024 20:00

Podľa zistení Pravdy amatérsky básnik z Levíc, ktorý päťkrát vystrelil na premiéra, svojím konaním poriadne zaskočil nielen svojich známych, ale aj rodinných príslušníkov.

drogy, metamfetamín, Sinaloa

Španielska polícia zhabala 1,8 tony metamfetamínu mexického kartelu Sinaloa

16.05.2024 19:07

Ide o historicky najväčšie zachytenie metamfetamínu v Španielsku a druhé najväčšie v Európe.

Čaputová, Pellegrini, Fico, vyhlásenie, atentát

Atentát ako dôsledok polarizácie? Nájdeme cestu k upokojeniu a nie k zhoršeniu situácie?

16.05.2024 19:00

Najvyšší čas zatiahnuť ručnú brzdu. Atentát na premiéra Roberta Fica otriasol spoločnosťou a jej súdržnosťou. Bude to pre nás budíčkom? Upokojujme napätie slušným dialógom.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 714371x
Priemerná čítanosť článkov: 1880x

Autor blogu

Kategórie