Založ si blog

Azyl pre rozvedených mužov

V Taliansku otvorili azyl pre rozvedených mužov. Podľa zákona musí manžel v prípade rozvodu vyplácať alimenty nie len na svoje deti, ale taktiež na bývalú manželku, podľa toho, ako dlho manželstvo trvalo, aby žena po rozvode v ničom nestrádala. V priemere to je 1 000 až 1 500 EUR.

Dostali sme sa do stavu, kedy ústava a zákony vedú k tomu, že sa muži nemôžu sami o seba postarať a zabezpečiť sa. Ženy z nich „zdierajú kožu“.

Prečo moderné ženy pohŕdajú svojimi mužmi?

Je to tým, že egoizmus rastie. V dvadsiatom storočí vyletel tak vysoko, že je nemožné udržať si akýkoľvek vzťah. Žena a muž spolu dlho nevydržia. A je to rovnaké vo všetkých krajinách, vo všetkých kultúrach.

Aká je rola muža a ženy v modernom svete?

Ženy nie sú ani lepšie, ani horšie, sú nezávislé od mužov. V spoločnosti prevláda názor, že muž je pod väčším tlakom ako žena a častejšie robí chyby. To je vývojová fáza rozvoja spoločnosti. Vedie to k tomu, že ľudia prestanú užívať inštitút manželstva. Budú uzatvárať veľmi jasné dohody, kedy bude všetko naplánované právnikom.

Je možné naplánovať do budúcna ideálny obraz harmonického vzťahu medzi mužom a ženou? Aký by mal byť muž a aká by mala byť žena?

Mali by byť bez vzájomných sťažností, aby neboli naladení na to, čo potrebujú od toho druhého. K tomu by mala viesť výchova. Prehodnotíme svoje hodnoty a prestaneme vidieť v partnerovi prostriedok k dosiahnutiu výhod pre ženy „zotročením mužov“. Musíme tento problém považovať za normálny stav ľudstva, pre ktorý musíme nájsť zdravé riešenie. Ukazuje sa, že niektorí sa snažia využívať ostatných. Tu je dôležitá účasť spoločnosti, mužov a žien tak, aby výchova a náklady na výživu boli proporcionálne rozložené.

Z pohľadu integrálneho vzdelania musia byť obe túžby (túžba primať a túžba odovzdávať) v rovnováhe. Musíme sa dostať do stavu, kedy tieto dve túžby budú zamerané na spoločné dobro celej spoločnosti. Zákony musia byť také, aby v nás vyvolali túžbu podriadiť sa im. To znamená, že sa nám dostane také vzdelanie, ktoré by nám vysvetlilo, že zákony spoločnosti sú zákony prírody a pokiaľ ich dodržíme, potom sa budeme nachádzať v optimálnom stave.

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Kolumbíjska univerzita

Biely dom vyzval na pokojné protesty na amerických univerzitách

29.04.2024 08:25

Vlna demonštrácií sa začala na Kolumbijskej univerzite v New Yorku, rýchlo sa však rozšírila po celej krajine.

stíhačka F-16

ONLINE: Bývalí piloti: Ukrajina bude pre lietadlá F-16 najnebezpečnejším bojiskom

29.04.2024 06:25

Obloha nad Ukrajinou bude najnebezpečnejším miestom, kde lietadlá F-16 vo svojej histórii operovali, uviedli bývalí americkí piloti pre Business Insider.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11, aktualizované: 06:50

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704308x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie