Založ si blog

Život ako nočná mora

Rozpoznanie etáp vývoja ľudstva je jednoduché. Ak sa rozvinie nová úroveň prepojenia a vzájomnej závislosti, je to znamenie, že sme sa posunuli do ďalšej etapy. Ukážkovým príkladom novej etapy je COVID-19.

Až doteraz, aj napriek najhorším úderom, ktoré ľudstvo utrpelo, ako boli dve svetové vojny alebo mor, nebolo zasiahnuté celé ľudstvo. Koronavírus spôsobil prvú pandémiu hodnú tohto označenia. To je jasné znamenie toho, že vývoj reality vstúpil do novej etapy. Čím skôr to prijmeme a prestaneme očakávať, že sa náš život vráti do predošlého stavu, tým lepšie pre všetkých.

Tento supervírus nie je len ďalší vírus. Jeho vplyv nás núti pozdvihnúť sa na novú úroveň spojenia. Donedávna len veľmi málo ľudí myslelo na zdravie niekoho iného. Teraz každý z nás myslí na zdravie všetkých. Hoci je za touto myšlienkou zjavne sebecký zámer, jedná sa o novú úroveň spojenia, ktoré sme doteraz nemohli dosiahnuť. Aj keď sa úroveň nákazy v spoločnosti znižuje, budeme aj naďalej myslieť na zdravie ostatných, pretože nebudeme chcieť, aby ochoreli a ohrozili naše zdravie. Týmto spôsobom nás vírus nevedome spojil a doviedol k vzájomnej ohľaduplnosti.

Akonáhle sa prejaví taká úroveň vzájomného prepojenia a previazanosti, už neklesne. Odteraz budeme musieť všetky naše vzťahy brať do úvahy ako spoločnosť, a nie ako jednotlivci. Zjavne ide o veľmi náročný posun, ktorý naše egá sotva strávi. Lenže evolúciu naše ego nezaujíma. Postupuje svojou cestou, ktorá vždy smeruje k zvyšovaniu komplexnosti, vzájomného prepojenia a previazanosti, a teda ku zvyšovaniu ohľadov voči ostatným. Skutočnosť, že to je pre naše ego nepríjemné, je nepodstatná. Tento vírus alebo budúci vírus nás prinúti naučiť sa myslieť na ostatných nemenej, než teraz myslíme na seba. Aká veľká bude naša vytrvalosť, taká bude aj naša bolesť.

Cieľom prírody nie je spôsobovať nám utrpenie. Jej cieľom je viesť nás k väčšej a oveľa hlbšej radosti, než si dnes vôbec môžeme predstaviť. Mieri k otvoreniu našich očí pre vnímanie celej reality, a k plnému porozumeniu. Musí nás vyzdvihnúť do výšin, z ktorých budeme schopní uvidieť celý svet, nielen svoje vlastné telá. Aby to bolo možné, musí pozdvihnúť náš pohľad nad naše bezvýznamné egá.

Rovnako ako matka bolestne tlačí svoje dieťa von z maternice, celé ľudstvo je teraz tlačené von zo starého pohľadu na svet do novej reality, nového sveta. A rovnako ako dieťa nemá možnosť inej voľby, než sa narodiť, aj my sa narodíme do nového sveta, pretože utrpením naše vedomie prijme skutočnosť nášho vzájomného prepojenia. Akonáhle ju však prijmeme, zistíme, že svet, v ktorom sme predtým žili, bol temný, stiesnený a zväzujúci.

Pomocou súcitu s ostatnými sa naučíme, čo znamená skutočná láska, o čom je vzájomná zodpovednosť a ako je každý z nás natoľko jedinečný, že celý svet nebude úplný, ak sa ktokoľvek z nás zdrží svojej účasti a neprispeje svetu svojím dielom. Budeme schopní sa plne osobne prejaviť a zároveň prežijeme svoj život v úplnej oddanosti ľudstvu. Budeme sa cítiť spokojní a v bezpečí a tento pocit odovzdáme všetkým okolo nás a celej realite. Život prestane byť nočnou morou, a stane sa vysnívaným svetom – takým, akým všetci cítime, že by mal byť.

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 371
Celková čítanosť: 700092x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie