Založ si blog

Vražda francúzskeho učiteľa

Potom, čo bol zabitý a sťatý Samuel Paty, sú protesty ľudí francúzskou „Labuťou piesňou“. Paty, povolaním učiteľ, bol zavraždený za to, že počas výučby o slobode prejavu ukazoval karikatúry proroka Mohameda. Podľa BBC News „Po útoku vykonala polícia raziu  približne v 40 domoch a vláda tiež nariadila uzavretie mešity na šesť mesiacov“. Pre Francúzsko je to však príliš málo, príliš neskoro. Krajina je na ceste k tomu, aby sa stala moslimským kalifátom.

Francúzi pred nátlakom moslimského fundamentalizmu skutočne obstáť nemôžu. Ustúpili svojim bývalým poddaným, avšak skôr ustúpili svojmu skepticizmu, čo sa týka vlastného životného štýlu a zásad. Už viac nevolajú: „Vive la République!“ Chcú pokoj a ticho, ale nedosiahnu ho.

Islamizácia Francúzska prebieha už dlhšiu dobu. Do Francúzska po celé desaťročia prichádzali moslimovia, aby tu hľadali lepší život, než aký mali doma. Približne do roku 2010 to boli prisťahovalci hlavne z bývalých francúzskych kolónií. Tieto krajiny sa nazývali „protektoráty“, ako v prípade Tuniska a Maroka, alebo to boli súčasti francúzskej metropoly, ako v prípade Alžírska. V týchto kolóniách sa usadilo veľa francúzskych občanov. Francúzi sa tešili úplnej slobode, ale miestni obyvatelia boli utláčaní.

Potom, čo sa Francúzsko stiahlo z kolónií, aj naďalej tam prichádzali prisťahovalci, či už ako lacná pracovná sila, alebo ako utečenci hľadajúci útočisko pred hladom a vojnou. Francúzi zo svojej strany presadzovali politiku asimilácie a podnecovali prisťahovalcov, aby si osvojili miestny jazyk, kultúru a vieru, najmä kresťanstvo.

Zhruba od polovice 80. rokov 20. storočia však Francúzsko svoju politiku asimilácie zmenilo na integráciu a novoprijatým bolo umožnené, aby si zachovali svoju svojbytnú kultúru a tradície. Toto riešenie však malo neblahé následky. Prisťahovalci nesplynuli s francúzskou spoločnosťou a vo veľkej miere zostali voči Francúzom cudzí – so svojou vlastnou kultúrou a so svojim vlastným náboženstvom – čo viedlo k stretu civilizácií.

V prvých rokoch tohto storočia Francúzsko uznalo svoju chybu a obnovilo politiku asimilácie, roztočené koleso však už nie je možné zastaviť. V druhom desaťročí 21. storočia imigrácia do Francúzska prudko vzrástla, a to najmä z krajín zasiahnutých vojnou, ako je Irak, Sýria, Líbya a ďalšie, a Francúzi nemajú silu ju zastaviť.

Napriek neustálym varovaniam o dôsledkoch nekontrolovanej imigrácie radikálnych islamistov k nim Francúzsko zostalo pohostinné, a oni sa mu odmenili smrťou a terorom. Francúzsko odmietlo „získať naspäť“ mnoho svojich miest a regiónov, ktoré sa pre nemoslimov stali „zakázanými zónami“. Francúzsky spisovateľ Pascal Bruckner po atentáte na Samuela Patyho vyhlásil: „Nejde o akt, separatizmu; je to vyhlásenie vojny, s ktorým je potrebné zaobchádzať zodpovedajúcim spôsobom.“ Vo francúzskom národe však nezostal žiadny bojovný duch. Napriek tomu, že ich je vo vlastnej krajine oveľa viac, cítia sa pred svojimi panovačnými „hosťami“ bezmocní a bezradní.

Giulio Meotti, taliansky novinár, ktorý často píše o otázkach Stredného východu, na webe Gatestone Institute nedávno popísal súčasnú situáciu vo Francúzsku takto: „Francúzske elity … nechápu ideologickú vojnu, ktorú im vyhlásili nepriatelia otvorených spoločností.“ Ďalšia francúzska autorka Elisabeth Badinterová napísala: „Vidíme tu kontinuitu nášho podrobenia. Som presvedčená, že keby sme vedeli, ako povedať nie, neboli by sme v tejto situácii. Všetci sklonili hlavu zo strachu, že budú vyzerať ako rasisti alebo nehumánni, povýšeneckí ľudia.“

Francúzi už viac nevolajú: „Vive la République!“ Budú donútení premeniť svoje kostoly na mešity, demokraciu na kalifát a vymeniť svoje slobodné životy za útlak. Koleso osudu sa obrátilo proti nim a vládcovia sa čoskoro stanú poddanými.

Nestane sa to cez noc, ale proces už prekročil hranicu, z ktorej niet návratu. Sme svedkami kolapsu jedného z pilierov západného sveta. A ešte desivejšia je myšlienka, že Francúzsko dneška je Nemeckom zajtrajška, rovnako ako zvyšok západnej Európy.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

ján slota

Obnovený proces v korupčnej kauze Jána Slotu prerušili

26.04.2024 11:21

Kým Ústavný súd SR nerozhodne, dovtedy bude konanie prerušené. Prokurátor voči tomu podal sťažnosť.

Slávnostné otvorenie DSB observatória v Bratislave

VIDEO: Bratislava má prvú hvezdáreň, zložili sa na ňu sponzori a nadšenci. Neskôr privíta aj širokú verejnosť

26.04.2024 10:55

Na Deutsche Schule Bratislava slávnostne otvorili prvú hvezdáreň v Bratislave - DSB Observatórium.

Polícia SR

Nastúpila do MHD a domov sa už nevrátila. Polícia pátra po 14-ročnej Liliane

26.04.2024 10:44

Žilinskí policajti žiadajú verejnosť o pomoc.

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702395x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie