Založ si blog

Ufo a ďalšie javy, ktorým nerozumieme alebo Najvyššia sila?

Keď som bol koncom 70. rokov umiestnený na základni izraelského letectva, viseli nad nami blikajúce svetlá ako rozsvietené lampióny. Niekto by si mohol myslieť, že som sa zbláznil, ale nebol som jediný, kto ich videl, niekoľko stoviek, ba dokonca tisícov ľudí si tiež pamätá, že ich videli niekoľko dní a nocí. Spomínam si, ako sme sa v úžase rozprávali: Čo by to mohlo byť? Čo je to nad nami? Čo na nás tak svieti? A hoci sme slúžili u letectva, nikdy sme nedostali vysvetlenie tohto javu.

Pentagón nedávno zverejnil podrobnú správu so záznamami o 144 pozorovaniach neidentifikovaných lietajúcich objektov, ktoré boli za posledných 17 rokov spozorované v uzavretých vojenských oblastiach v USA. Ľudia v Amerike a na celom svete čakali na túto správu celé mesiace v nádeji, že dostanú oficiálnu odpoveď: existuje pre UFO nejaké vysvetlenie? Pentagón nakoniec uvádza, že sa mu nepodarilo tento jav nijako vysvetliť, ani sa nepotvrdilo, že by niečo pochádzalo odniekiaľ mimo Zem. Skrátka, zostáva to záhadou.

Hoci som správu nečítal, je mi jasné, že v prírode existuje veľa javov, ktorým tiež nerozumieme. Tieto neidentifikované lietajúce objekty alebo UFO sa tak nazývajú práve preto, že nepoznáme ich pôvod ani podstatu. Ak chceme rozpoznať a pochopiť tieto alebo iné záhadné javy, musíme sa naučiť, ako všeobecne vnímame realitu, ako sa nám svet javí v našich očiach.

„V našich očiach“ je v skutočnosti v našej mysli. Je realita uchopiteľná našimi piatimi zmyslami, našou predstavivosťou, alebo existuje mimo nás bez ohľadu na naše nástroje vnímania? Vo všeobecnosti si každý predstavuje realitu inak. Nedá sa zistiť, či to, čo vníma jeden človek, a to, čo vníma druhý, je rovnaké.

Zo širšej perspektívy by sme okolo seba vnímali oveľa viac foriem než len tie, ktoré pozorujeme bežnými očami v rámci nášho zmyslového vnímania. Aj keď čítate tieto riadky, dochádza k mnohým javom, ktoré nie sme schopní vnímať. Otázkou nie je, či tieto javy existujú alebo nie, ale čo chceme získať z toho, že ich poznáme?

Ľudstvo vždy priťahujú situácie, ktoré sa zdajú byť v prírode nemiestne, ale priťahujú nás detinským, neserióznym spôsobom a máme tendenciu vytvárať okolo nich fantastickú mystiku. Preto ľudstvo nemá z toho, že sa venuje takejto činnosti, žiadny úžitok. Ľudia jednoducho označujú tento jav za pristátie mimozemšťanov zo vzdialenej planéty, z inej civilizácie, a nikdy sa neobťažujú pátrať ďalej a pýtať sa, čo je za týmito udalosťami. Spoločnosť je uchvátená hollywoodskym obrazom mimozemšťanov – bytostí s veľkými oválnymi hlavami a šikmými očami, ktoré v noci prilietajú aby unášali ľudí. Nie je to nič iné ako kreatívny výmysel ľudí.

Múdrosť Kabaly hovorí o duchovných silách, ktoré nie sú odeté do materiálnej hmoty. Tieto sily k nám zostupujú zo svojho zdroja, Najvyššej moci, a pôsobia v celom vesmíre, nad časom, pohybom a priestorom, a možno ich nazvať menom „anjeli“. Aj v tomto prípade je dôležité nespájať ich s fiktívnymi obrazmi z legiend o okrídlených bytostiach. Sú to skôr abstraktné a prechodné sily obrovskej moci, podobné magnetickej sile, elektrickému poľu, žiareniu alebo akémusi gravitačnému poľu. Samotné sily nemožno vidieť ani cítiť, ale poznáme ich len podľa ich pôsobenia. Cítime ich prejavy, ale nikdy nie sily samotné.

Aby sme pochopili širšiu realitu, porozumeli tajomstvu života a objavili sily, ktoré nás obklopujú, musíme sa pokúsiť pochopiť širší obraz, systém, ktorý nás všetkých zahŕňa.

Ak by sme zmenili svoje vnímanie reality – namiesto toho, aby sme ju vstrebávali tým, že chceme prijímať potešenie len pre seba, čo blokuje a obmedzuje naše nástroje vnímania, konali by sme opačne, z vnútra túžby dávať, v postoji dávania druhým, presne tak, ako funguje vyššia sila prírody.

Z tohto obráteného uhla vnímania by sme si uvedomili, že všetky drobné odhalenia a zmyslové pozorovania pochádzajú od Vyššej Sily, ktorá nás upozorňuje na niečo, čo nie je len v rámci bežnej prírody. Zistili by sme, že je to preto, aby sme si začali klásť zásadnejšie otázky o živote a objavili pravú odpoveď, Silu, ktorá dala vzniknúť svetu a ktorá ho udržiava a rozvíja.

Odhalenie tajomstva Knihy života

28.03.2024

Jeden mudrc raz povedal: „Človek musí získať vedomosti aj múdrosť.“ Keď sa ho opýtali na rozdiel, odpovedal: „Vedomosti sa dosahujú čítaním kníh a múdrosť sa získava čítaním knihy, ktorou si ty sám.“ Akou knihou je človek? Človek je knihou života so všetkými skúsenosťami, ktoré v živote získa. Čítanie knihy života vyžaduje, aby si človek pamätal a [...]

Ako sa môžeme rozhodovať sebaisto a správne?

26.03.2024

Rozhodnutia môžeme robiť s istotou a správne, ak máme vopred absolútnu vedomosť o ich výsledku a vžijeme sa do nich ako do pozorovania budúcnosti z prítomnosti. Preto musíme výsledok predvídať a odhadnúť. Na to sú rozhodnutia určené – pre budúcnosť. Predstavujeme si budúci stav a potom sa rozhodujeme. Po prijatí rozhodnutia sa o ňom musíme dvakrát uistiť, [...]

Šťastie nemožno nájsť.

24.03.2024

Existuje podobenstvo o troch bratoch, ktorí videli v jame sedieť šťastie. Prvý z nich požiadal šťastie o peniaze a dostal ich. Druhý požiadal o krásnu ženu a tiež ju dostal. Tretí sa sklonil nad jamu. „Čo potrebuješ?“ – spýtalo sa šťastie. „A čo potrebuješ ty?“ – opýtal sa ho muž. „Braček, vytiahni ma von,“ požiadalo šťastie. Brat podal šťastiu ruku, [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 363
Celková čítanosť: 688541x
Priemerná čítanosť článkov: 1897x

Autor blogu

Kategórie