Založ si blog

Omikron – prečo to neprestáva?

Ešte sme neskončili s Deltou a prišiel Omikron. Nový kmeň koronavírusu je údajne päťkrát nákazlivejší, ale zatiaľ neexistujú dôkazy, že by u očkovaných ľudí spôsoboval závažnejšie ochorenia. Presnosť prírody je ohromujúca. Ako skúsený sudca nás trestá za všetky naše hriechy. Pôsobí to však skôr ako výchovné napomenutie riaditeľa školy než ako hnev pomstychtivého Boha. Jeho lekciou je jednota. Pokiaľ sa odmietame učiť, napomínajúci vírus bude čoraz vytrvalejší.

Od úsvitu civilizácie sa snažíme prekonať prírodu. To je asi také chytré, ako keď sa plod snaží premôcť svoju matku. Ale aj tak sme nikdy neboli múdri inak ako vo vlastných očiach.

A tak zatiaľ čo celá príroda funguje harmonicky, my zasahujeme do všetkých procesov, rozvraciame a narúšame prirodzený poriadok vecí, namiesto toho, aby sme sa k nemu pripojili a snažili sa vytvoriť pravidlá. Keď veci nefungujú tak, ako sme si mysleli, pretože stroj nemôže fungovať hneď po tom, ako ho rozbijete, snažíme sa ho opraviť a dokázať svoju vyššiu inteligenciu.

Tieto „výkony“ trhajú prepletené nitky prírody, ničia gobelín, ktorý nás všetkých drží, a spúšťajú mnohé nepriaznivé javy, ktoré zažívame. Posledným z týchto nepriaznivých javov je Covid, ale ak budeme naďalej ignorovať základné pravidlá prírody – vzájomnosť a rovnováhu – nebude to posledný a určite nie najhorší „výprask“, ktorý nám príroda uštedrí.

Ak chceme zmeniť smer a skutočne zlepšiť našu situáciu, musíme začať svojím postojom. Nemôžeme si zachovať egocentrický prístup a očakávať, že bude fungovať v prostredí, ktoré je určené pre blaho komunity.

Príroda je nedeliteľný celok. Jeho časti sú navzájom prepojené. Ak je jedna časť nefunkčná, je nefunkčná celá príroda. Preto príroda udržiava blaho všetkých svojich zložiek, nielen toho či onoho druhu zvierat, rastlín alebo nerastov.

Tento zákon reciprocity platí pre všetky druhy okrem človeka, čo znamená, že sme jediným nefunkčným prvkom v prírode. Inými slovami, všetky negatívne javy, ktoré zažívame, sú naším vlastným dielom, vytvorené naším egocentrickým myslením.

Preto, aby sme žili dobrý život, nemusíme meniť nič v samotnej realite, ale musíme zmeniť svoje myslenie. Ak budeme myslieť v zmysle jednoty, a nie individualizmu, budeme prospešní pre všetkých, vrátane seba. Ak budeme blaho ľudstva a prírody považovať za neoddeliteľnú súčasť nášho vlastného blaha, uvidíme realitu takú, aká je, a naše činy budú rovnako úspešné. Kolektívne myslenie je jediný spôsob, ako môžeme prospievať vo svete, ktorý je budovaný ako kolektívny. Náš súčasný prístup neprinesie nič iné ako deštrukciu.

Odhalenie tajomstva Knihy života

28.03.2024

Jeden mudrc raz povedal: „Človek musí získať vedomosti aj múdrosť.“ Keď sa ho opýtali na rozdiel, odpovedal: „Vedomosti sa dosahujú čítaním kníh a múdrosť sa získava čítaním knihy, ktorou si ty sám.“ Akou knihou je človek? Človek je knihou života so všetkými skúsenosťami, ktoré v živote získa. Čítanie knihy života vyžaduje, aby si človek pamätal a [...]

Ako sa môžeme rozhodovať sebaisto a správne?

26.03.2024

Rozhodnutia môžeme robiť s istotou a správne, ak máme vopred absolútnu vedomosť o ich výsledku a vžijeme sa do nich ako do pozorovania budúcnosti z prítomnosti. Preto musíme výsledok predvídať a odhadnúť. Na to sú rozhodnutia určené – pre budúcnosť. Predstavujeme si budúci stav a potom sa rozhodujeme. Po prijatí rozhodnutia sa o ňom musíme dvakrát uistiť, [...]

Šťastie nemožno nájsť.

24.03.2024

Existuje podobenstvo o troch bratoch, ktorí videli v jame sedieť šťastie. Prvý z nich požiadal šťastie o peniaze a dostal ich. Druhý požiadal o krásnu ženu a tiež ju dostal. Tretí sa sklonil nad jamu. „Čo potrebuješ?“ – spýtalo sa šťastie. „A čo potrebuješ ty?“ – opýtal sa ho muž. „Braček, vytiahni ma von,“ požiadalo šťastie. Brat podal šťastiu ruku, [...]

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Ivan Korčok, Peter Pellegrini

Sebavedomý Korčok a rétor Pellegrini. Podpora neúspešných kandidátov sa nesmie preceňovať, hovorí po dueli politológ

28.03.2024 19:30

Kandidáti majú za sebou druhý duel. V čom vynikol Korčok a v čom Pellegrini?

Rím, Taliansko, koloseum, Forum romanum

Desaťmetrová prepadlina pohltila v Ríme dve autá

28.03.2024 19:29

Prepady ciest a následné diery sa vo veľkých talianskych mestách objavujú často.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 363
Celková čítanosť: 688424x
Priemerná čítanosť článkov: 1896x

Autor blogu

Kategórie