Založ si blog

Ako bojovať s infláciou

Zložitá situácia vo svete, epidémie a vojna viedli k prudkému nárastu inflácie. Takáto situácia tu nebola už veľa rokov. Táto téma znepokojuje veľa ľudí, národy, ktorí sú nútený znížiť svoj rozpočet a zmeniť zamestnanie. Nepokoj vyvoláva to, že nerozumieme príčine inflácie, ktorá tu panuje.
Skutočným dôvodom nie je vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, ani epidémia koronavírusu, s ktorou si už vieme poradiť. Nie sú to ani výkyvy počasia s extrémnymi horúčavami, či extrémnym chladom alebo suchom. Nie sú to nálety lúčnych koníkov a dokonca ani nedostatok ropy, plynu alebo uhlia. V skutočnosti sa svetová ekonomika náhle dostáva do recesie podľa určitého cyklu.
Pretože inflácia má veľa objektívnych dôvodov. Pravdou je, že nikto nedokáže nazvať túto situáciu a vysvetliť, čo sa v skutočnosti vo svete deje.
Myslím si, že pravou príčinou sú absolútne nesprávne medziľudské vzťahy v celosvetovom meritu. Úplne nezodpovedajú stavu sveta, ktorý sa stal uzavretým, prepojeným, integrálnym.
Musíme pochopiť, že každý je závislí na všetkých a musíme budovať globálnu ekonomiku viac ucelenú, prepojenú formu. My to však nerobíme.
Je jasné, že zaostávame za svetom, ktorý sa stal viac jednotným, prepojeným. A my ľudia takúto spoločnosť nebudujeme nie len ekonomicky, ale aj nebudujeme medziľudské vzťahy a preto sa dostávame do takýchto ťažkých situácii.
Podľa problémov, ktoré prežívame v ľudskej spoločnosti vo svete ako celku, ale aj v jednotlivých krajinách a práve kvôli konfliktom medzi štátmi. Je jasné, že sme všetci egoisti. Nik nepremýšľa o spoločnom svetovom systéme, ale naopak – každý premýšľa o sebe a neuvedomuje si, že sme stále závislí jeden na druhom.

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 371
Celková čítanosť: 700067x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie