Založ si blog

Elon Musk vs. Twitter

Elon Musk, nový majiteľ Twitteru, v posledných týždňoch zverejňuje informácie známe ako „súbory Twitteru“. Tieto „spisy“ obsahujú záznamy internej korešpondencie medzi bývalými vedúcimi pracovníkmi spoločnosti, ktorých Musk po prevzatí spoločnosti okamžite prepustil. Z týchto účtov vyplýva, že konzervatívni novinári a politici vrátane vtedajšieho prezidenta Donalda Trumpa boli zaradení na čiernu listinu, ich tweety, ktoré nezodpovedali politickým požiadavkám spoločnosti, boli blokované a správy, ktoré nepropagovali liberálne názory, ako napríklad dnes už overená správa o notebooku Huntera Bidena.

Nepochybujem o tom, že Musk vedel, čo kupuje. Som si istý, že nielen on, ale aj mnoho ďalších ľudí zisťovalo, čo sa v spoločnosti deje. To tiež vysvetľuje, prečo prvou vecou, ktorú urobil, keď prevzal spoločnosť, bolo prepustenie najvyššieho vedenia spoločnosti.

Nemyslím si, že Musk chcel očistiť svet od zla alebo zlých ľudí. Ak by to urobil, už by bol „očistený“ od zlých ľudí. Napriek tomu veľmi podporujem Muskovo odhaľovanie faktov a skutočnosť, že sa mu to podarilo a prežil, musí znamenať, že má buď šťastie, alebo je v hre niečo, čoho si nie som vedomý.

Twitter je však len jedna platforma. Rovnaká situácia je nepochybne aj na Facebooku a iných platformách, ktoré združujú miliardy ľudí, ktorých možno kontrolovať.
Hlavným zmyslom celej hry je moc a kontrola. Preto bývalí manažéri Twitteru urobili to, čo urobili, a preto všetky veľké technologické, mediálne a internetové spoločnosti manipulujú s údajmi. Aj preto sa do týchto machinácií zapojila FBI, ako ukazujú súbory na Twitteri.

Pointa je v tom, že kto ovláda médiá, ovláda to, čo ľudia vedia, a kto ovláda to, čo ľudia vedia, ovláda to, čo si myslia. Keď máte pod kontrolou to, čo si ľudia myslia, neexistuje žiadne obmedzenie toho, čo s nimi môžete robiť. To je konečný cieľ veľkých technologických spoločností: moc a kontrola pre moc a kontrolu.

Neviem, či Elon Musk túži po moci a kontrole alebo po niečom inom. Už mnoho rokov je priekopníkom v oblasti špičkových technológií, založil spoločnosti Tesla a SpaceX, ale Twitter je pre neho novinkou. Kam ho to zavedie, si môžeme len domýšľať. Môže sa zapojiť do spolupráce s rôznymi spoločnosťami a ľuďmi. V každom prípade som vždy za transparentnosť a odhaľovanie problémov, pretože len tak sa dajú identifikovať problémy a zlo a následne ich napraviť. Preto nech je Muskova motivácia akákoľvek, pokiaľ odhaľuje pravdu, som za ňu.

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 372
Celková čítanosť: 701483x
Priemerná čítanosť článkov: 1886x

Autor blogu

Kategórie