Založ si blog

Prečo sa rozpadá čoraz viac rodín?

Čoraz viac rodín sa rozpadá. Ľudia nie sú ochotní znášať obmedzenia, ktoré si rodina vyžaduje.

Aby sme mohli žiť v rámci obmedzení vyplývajúcich z rodinného života, musíme splniť niekoľko podmienok. Jednou z nich je prijať skutočnosť, že inštitúcia rodiny bola pre nás ustanovená prírodou. To znamená, že ak by sme pochopili, že životom v rodine môžeme dosiahnuť dokonalý a večný stav bytia, ku ktorému nás všetkých vedie príroda, potom by sme získali silu prechádzať všetkými situáciami, ktoré v rodine vznikajú.

Takto môžeme rodinu prirovnať k akémusi laboratóriu, v ktorom sa snažíme stať svojím vyšším Ja. To znamená, že rodinný kruh sa pre nás stáva najväčšou príležitosťou dosiahnuť stav, keď sa pozitívne spojíme vo vzťahoch vzájomnej lásky a odovzdanosti. To však môže fungovať pod podmienkou, že sa začneme k rodine správať veľmi konkrétnym spôsobom, ktorý podporuje duchovný pokrok.

Okrem uznania skutočnosti, že systém organizácie rodiny bol určený prírodou, musí existovať presné rozdelenie zodpovednosti, príležitostí a vzájomného plnenia. Významnú úlohu tu zohrávajú aj deti, ktoré sa podľa svojho veku zapájajú do vzťahov medzi mužmi a ženami a pravdepodobne budú mať aj vlastné deti, vnúčatá atď. Ak hovoríme o rodine, ktorá je v súlade s ideálnym prirodzeným stavom, musíme hovoriť aj o troch generáciách, ktoré sú v pravidelnom vzájomnom kontakte. To znamená, že deti sa nielen pravidelne stretávajú so starými rodičmi a rodičmi, ale aj cítia ich vzájomnú prítomnosť. O výhodách trojgeneračnej rodiny som písal na inom mieste.

Príroda nás postupne vedie k tomu, že budeme musieť v rodinách konať v súlade s prírodou a náš svet nebude môcť existovať bez takto usporiadaných rodinných jednotiek. Ale kým dosiahneme tento stav, musíme roky prekonávať prekážky.

Stále je však veľmi odvážne o tom diskutovať, pretože stále máme tendenciu myslieť si, že za všetko sme najviac zodpovední my sami. Keď však objavíme vnútornú podstatu tých, s ktorými žijeme, môžeme vybudovať nový výnimočný duchovný svet lásky a darovania. Zistíme, že spoločne strávené roky a vonkajšie prejavy nič neznamenajú, pretože všetko závisí len od vnútorného stavu členov rodiny. Vzhľad a zvyky našich partnerov by sme hodnotili inak, ako ich vidíme dnes, a tešili by sme sa z neustálej obnovy v nás a medzi nami všetkými. Skrátka, neustále by sme sa menili a každý okamih by sme vnímali iný svet.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

AfD / Alternatíva pre Nemecko /

Neplatili ma Rusi, prijal som od nich len malé balíčky, povedal nemecký poslanec Bystroň

26.04.2024 16:42

Bystroň na otázku magazínu prijímanie balíčkov priamo nepoprel, celú kauzu potom označil za kampaň proti nemu.

SR Bratislava dron nemocnica Rázsochy zbúranie BAX

Dolinková chce predstaviť projekt nemocnice v Bratislave po schválení vládou, KDH chce ministerku odvolávať

26.04.2024 16:34, aktualizované: 17:55

Namiesto koncovej univerzitnej nemocnice na bratislavských Rázsochách sa má prestavať nemocnica v Ružinove a na Rázsochách má vzniknúť detská nemocnica.

medveď, Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom zvýšte pozornosť, pohybuje sa tam medvedica s mladými

26.04.2024 16:09

Pohyb medvedice spozorovali v okolí Šibeničného vrchu a na Slnečnej stráni v blízkosti cesty na Partizánskej ulici.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702536x
Priemerná čítanosť článkov: 1883x

Autor blogu

Kategórie