Založ si blog

Ako môžem prekonať strach zo smrti

Nemáme predstavu o tom, čo sa v našich životoch skutočne deje. Preto je najlepšie, ak sa tým nebudeme zaoberať. Tento potenciál máme v sebe. Zbaviť sa strachu si vyžaduje určitú zručnosť, ktorá je pre nás dôležitá.
Strach sa nachádza v našej túžbe po kontrole a prichádza vtedy, keď nemáme kontrolu nad situáciami, v ktorých sa nachádzame. Keď sa zbavíme strachu, zdanlivo uvidíme lepšiu stránku situácie. Vezmime si napríklad jeden z najčastejších strachov: strach zo smrti. Naša smrť je nevyhnutná. Ak túto skutočnosť prijmeme, môžeme si predstaviť, ako bude svet pokračovať po našom odchode, a tešiť sa z toho. Takto sa zbavíme strachu, ktorý v súčasnosti máme.
Neexistuje žiadny stanovený postup, ako sa zbaviť strachu. U každého človeka je to iné. Niektorí ľudia začínajú rozmýšľať takto: „Čo sa stane so svetom, keď odídem?“ „Aký bude osud mojich priateľov a príbuzných?“ „Čo bude s mojím dedičstvom?“ a „Aký odkaz po sebe zanechám?“ Tvárou v tvár týmto otázkam musíme ďalej upraviť svoj postoj k životu a smrti, ktorý sa skrýva za každým pocitom strachu.

Svoje obavy by sme mali premeniť na absolútne odovzdanie sa do vôle prírody – vôle, ktorá nás stvorila a riadi – a to si od nás vyžaduje určitú zručnosť a úsilie. Možno budeme musieť prejsť mnohými ťažkými situáciami, kým sa dostaneme na koniec našej pozemskej cesty, preto by sme sa mali vedieť poddať.

Sme vedení k tomu, aby sme objavili prírodné zákony, ktoré nás stvorili a udržiavajú. Príroda je v stave absolútneho pokoja, rovnováhy a pohody, preto by sme mali nasledovať jej príklad.

Pokojní sme vtedy, keď sa neobávame nasledujúceho okamihu. Je ťažké to vyjadriť, pretože nejde len o to, aby sme sa nechali unášať prúdom života, ale aj o dôveru v prírodné zákony, ktoré na nás pôsobia v každom okamihu a ktoré riadia všetko a všetkých.

Žijeme v rámci pevne stanovených a určených prírodných zákonov, ktoré úplne ovládajú naše životy, takže sa nemáme čoho báť. Chceme zasahovať do zákonov, ktorými sa riadia všetci a všetko prostredníctvom opráv? Samozrejme, že to nechceme. Potom si môžeme oddýchnuť a pokračovať v živote.

Stav pokoja vyjadruje súhlas. Znamená to, že sme v súlade s prírodnými zákonmi, aj keď je to dosť ťažké, pretože vždy chceme ovládnuť a kontrolovať plán prírody a tvrdiť, že by sa veci mali diať trochu inak.

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Ako začať vnímať a cítiť jedinú silu, ktorá všetkému vládne.

14.04.2024

Za všetkým životom tu v tomto svete stojí jediná sila, sila lásky, odovzdania a spojenia a to, čo vnímame, je jej prejav, skrze ktorý nás táto sila chce naučiť priamemu spojeniu s ňou. Tým, že sa snažíme rozoznávať obrazy, vďaka ktorým sa prejavuje, prechádzame procesom učenia. Keď prejdeme od vonkajších k vnútorným prejavom tejto sily, začneme rozoznávať nielen [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 370
Celková čítanosť: 698291x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie