Založ si blog

Krysie preteky sú len rozptýlením namiesto skutočného života

Tisíce rokov ľudia vyvíjajú úsilie a snažia sa o pokrok, a čo z toho máme? Môžeme mať akúkoľvek hmotnú vec, aj tak nás to uspokojí len na chvíľu. V každom prípade hráme nebezpečnú hru a naháňame sa za pominuteľnými pôžitkami. Nič iné nevieme?

Pozorujeme okolie a bezmyšlienkovite nasledujeme súčasný trend. Myslíme si, že keď sa budeme správať ako všetci ostatní, budeme sa cítiť dobre. A tak si vyberáme z ponuky švédskeho stola materiálnych pôžitkov: jedla, sexu, rodiny, peňazí, cti, moci a znalostí. Usilujeme sa o ne v nádeji, že unikneme prázdnote.

Vymýšľame si aktivity a zamestnávame sa tak, aby sa základná otázka o našej existencii: „Aký je zmysel života?“ neobjavila v trhlinách našich egocentrických sŕdc.
Skôr alebo neskôr sa však táto otázka o zmysle našej existencie, ktorá je ukrytá hlboko v našich srdciach, prebudí, aby ukončila náš krysí závod.

Krysie preteky sú len rozptyľujúce kratochvíle odvádzajúce pozornosť od toho najdôležitejšieho.

Máme snahu sa nejako rozptýliť – odviesť pozornosť od toho najdôležitejšieho a na tom sme vlastne postavili celý svoj život. To je to, čo pochopíme.
Kým zatvárame oči, aby sme nevideli to najdôležitejšie, môžeme bežať s davom. Nakoniec sa však dostaví vyčerpanie. V snahe držať krok so stále sa zrýchľujúcim tempom materialistického bežiaceho pásu začneme pociťovať nezmyselnosť, prázdnotu a nespokojnosť.

Vitajte v novej túžbe, ktorá sa vyvíja v ľudstve: túžba po skutočnom zmysle a účele života.

Nastal čas, aby sme sa prebudili zo snovej reality, kde presadzujeme vlastné záujmy a prospech za každú cenu. Už sme sa naučili uspieť a nájsť si svoje miesto v našom materialistickom svete. Teraz sa musíme zaoberať touto novou, vyššou túžbou, ktorá v nás klíči: čo presne to je, prečo sa dnes objavuje, odkiaľ pochádza a hlavne ako ju môžeme viesť k jej naplneniu. V múdrosti kabaly sa táto najvyššia túžba po objavení zmyslu života nazýva „Prebudenie bodu v srdci“. Múdrosť kabaly je veda, ktorá opisuje fungovanie vyšších prírodných zákonov a ich pôsobenie na človeka. Pokiaľ sa človek pýta po zmysle života, potom vďaka štúdiu získa nielen odpovede, ale aj pochopí ako a kam správne smerovať svoj život, aby bol zmysluplný a šťastný.

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Uši a srdcia ľudí sú pred posolstvom o jednote uzavreté.

18.04.2024

Kvapkajúca voda vyhĺbi kameň, nie silou, ale vytrvalým kvapkaním: príslovie k neutíchajúcej snahe o jednotu. Cez sociálne siete sa mi posťažoval Amir, ktorý napísal nasledujúce: „Čím viac sa snažím s druhými vytvárať jednotu a dobré vzťahy, tým je to horšie. A napriek tomu stále pokračujem a pokračujem. Ako keby som nechcel prijať, že sa mi to vôbec nedarí”. [...]

Ako naučiť deti láskavosti?

16.04.2024

Šula mi píše: „Dobrý deň, Michael Laitman! Môjmu synovi je 15 rokov. A všetko sa zdá byť v poriadku, on a jeho priatelia vyrastajú v spoločnosti, kde sa im my, rodičia, snažíme vštepiť hodnoty lásky k druhým, vzájomného spojenia, priateľstva. Ale aj napriek našej snahe zrazu vidím, ako jeden druhým opovrhujú, ako ponižujú a zosmiešňujú slabších. Bolí ma srdce, [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 371
Celková čítanosť: 700031x
Priemerná čítanosť článkov: 1887x

Autor blogu

Kategórie