Založ si blog

Prosba zo zlomeného srdca

Srdce izraelského ľudu je po tragických udalostiach zo 7. októbra 2023 stále boľavé. Je to bolesť, ktorú cíti hlboko vo svojom vnútri a ktorá preniká do samotného vzduchu, ktorý dýcha. Ako kedysi vyhlásil kabalista Menachem Mendel z Kocku: „Nikto nie je úplný, keď je jeho srdce na kúsky.“ Zlomené srdce je veľmi citlivé na svoje vlastné úlomky. Úpenlivo túži po obnove, aby sa opäť stalo celým.

Zlomené srdce je ako otvorená kniha, odhalené a zraniteľné. Postrehne aj tie najjemnejšie nečistoty, ktoré ním prechádzajú, a zamrzia chvíle, keď ich nechalo prejsť.

Výrazné rozdelenie izraelského ľudu počas celého roka, ktoré sa prejavovalo v neustálych protestoch a demonštráciách, sa zmenilo po tragédii zo 7. októbra. Dnes, so zlomeným srdcom, prirodzene prosí o uzdravenie.

Prosba je jednoduchá: nech sa v našich srdciach neobjavia žiadne nepekné myšlienky, nech do nich nevstúpi žiadna hlúposť a nech v našich vzťahoch nie je pohŕdanie ani arogancia.

Tým sa približujeme k rovnováhe so základnými zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – pretože ak nechceme zosúladiť svoju jednotu s úplnou jednotou, ktorá existuje v samotnej prírode, potom je naša jednota postavená na vratkých základoch.

Ako môžeme zosúladiť našu jednotu s jednotou prírody? Je to pravidelným rozvojom prosby napraviť naše roztrieštené srdcia a zjednotiť sa v jedno.

V našom zranenom stave sa skrýva obrovská príležitosť: prosiť o uzdravenie, modliť sa za jednotu všetkých, aby sme mohli stáť ako jeden harmonický celok – národ spojený „ako jeden človek s jedným srdcom“.

Je mojim prianím, aby nás táto prosba zo zlomeného srdca sprevádzala na ceste vpred, a že s jej pomocou dosiahneme pocit jednoty, nielen v našom národe, ale na celom svete.

 

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

France May Day

Prvomájové demonštrácie sprevádzali incidenty, v Paríži a Istanbule zadržali desiatky ľudí

01.05.2024 20:38

V Nemecku dnes demonštrovalo viac ako 10-tisíc ľudí.

Rusko / Sankcie / Rubeľ / Mena /

USA uvalili nové sankcie na stovky subjektov - v Rusku, Číne i na Slovensku

01.05.2024 20:14, aktualizované: 20:59

Sankcie sú namierené napríklad proti spoločnostiam spojeným s ruským projektom na ťažbu zemného plynu a výrobu skvapalneného zemného plynu v Arktíde.

EÚ / Slovensko / SR /

Stovky ľudí v Bruseli roztiahli obrovskú vlajku EÚ. Nečakane prišla von der Leyenová, pozdravila aj Slovákov

01.05.2024 19:48

Stovky ľudí si v bruselskom parku pripomenuli 20. výročie rozšírenia Európskej únie roztiahnutím obrej vlajky EÚ.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 375
Celková čítanosť: 706488x
Priemerná čítanosť článkov: 1884x

Autor blogu

Kategórie