Založ si blog

Myslíte si, že v budúcnosti môžeme mať život v mieri a bez akýchkoľvek vojen?

V knihe proroka Izaiáša je známy výrok: „A svoje meče prekujú na pluhy a svoje kopije na kosáky. A národ nepozdvihne meč proti národu a nebudú sa už pripravovať na vojnu.“ (Izaiáš 2, 2-4).

Aj keď to dnes znie nereálne, je to pravdivé proroctvo a splní sa. Proroci sa nemýlia, pretože vidia budúcnosť, akoby to bola prítomnosť.

Toto proroctvo hovorí o čase, keď sa odhalí úplný pravdivý obraz vesmíru, keď každý bude vedieť a vnímať, ako prírodné zákony ovládajú všetko a všetkých. Je to stav, ktorý každý dosiahne pochopením, precítením a videním – zjavením.

V tomto výroku vidíme veľmi želaný stav sveta bez vojen, t. j. „A svoje meče prekujú na pluhy a svoje kopije na kosáky“. Samozrejme, v takomto stave nebude potrebné bojovať a namiesto úsilia vynaloženého na boj vznikne priestor na tvorivú prácu. Používanie “ kosákov“ a zakladanie záhrad symbolizuje náš spoločný mierový život.

Okrem toho tento mierový stav nie je tým, čo dnes definujeme ako mier, t. j. dohodou o nevedení vojen alebo konfliktov. Skôr opisuje stav mieru v plnohodnotnom zmysle, pretože „mier“ v hebrejčine („Shalom“) znamená „celistvosť“ („Shlemut“); stav, keď naplnenie, ktoré vstupuje do nášho života, je úplné.

To sú stavy, ktoré nás čakajú, keď si uvedomíme pôsobenie prírodných zákonov v našom živote napriek tomu, že ich nedodržiavame. Takéto stavy dosiahneme, ak po nich budeme túžiť. V ľudskej evolúcii príde štádium, keď pocítime, že nemôžeme byť naďalej oddelení od poznania a prežívania skutočných prírodných zákonov, ktoré nás riadia, a že ich objavenie/odhalenie v našom živote je všetko, čo nám chýba.

Je to stav, ktorý si zatiaľ nevieme predstaviť, pretože po ňom ešte netúžime. Čím viac budeme v budúcnosti trpieť, tým ochotnejšie budeme túžiť po odhalení pravých zákonov prírody v našich životoch. Takéto želanie sa však dá dosiahnuť aj bez týchto utrpení. Čím viac budeme do svojho života začleňovať učenie zamerané na posilnenie spojenia a čím viac si vďaka tomu uvedomíme potrebu a dôležitosť pozitívneho spojenia napriek našim egocentrickým a rozdeľujúcim motívom, tým viac budeme pripravovať pôdu pre vznik túžby byť v súlade so zákonmi prírody, zákonmi úplného spojenia a vzájomnej závislosti. Dúfam, že prostredníctvom učenia o obohacujúcom spojení dosiahneme pokrok v približovaní sa k túžbe objaviť v našom živote skutočné zákony prírody. Dúfam, že sa nám podarí zvýšiť naše povedomie a vnímanie reality, v ktorej sa nachádzame, čím znížime potrebu rozličných rán na ceste k budúcim mierovým stavom, ktoré opisuje prorok Izaiáš.

Čo znamená žiť v prítomnom okamihu

16.06.2024

Žiť tu a teraz Vedomý život v prítomnosti – ako ho dosiahnuť Jeden z mojich študentov sa ma nedávno opýtal, čo to znamená žiť v prítomnom okamihu, a to na základe alegórie dialógu medzi motýľom a trvalkou. Jednodenný motýľ pristál na trvalke a začal obdivovať všetko, čo videl: „Slnko je také milé a krásne! Tá rosa je úžasná! A aká je to lúka! A tá obloha! [...]

Čo znamená, že Boh oddelil Svetlo od Tmy?

14.06.2024

„Na počiatku stvoril Boh nebo a zem. A Boh rozdelil svetlo od tmy.“ To znamená, že keď sa v našom svete objavilo svetlo, bolo jasné, že celý vesmír sa skladá z dvoch protikladných stavov: svetla a tmy, dňa a noci. Svetlo a tma sa v nás odhaľujú vo vzťahu s naším spojením s Bohom, ktorého v múdrosti kabaly zvyčajne pomenúvame ako „Stvoriteľa“. On predstavuje [...]

Ak nás Boh naozaj miluje, prečo necháva ľudí trpieť, obzvlášť tých nevinných?

12.06.2024

Pani Oľga mi napísala takúto otázku na moju facebookovú stránku: „Vážený pán doktor Laitman, počúvam Vás už dlhú dobu a zvyčajne s Vami súhlasím, ale je tu jedna vec, s ktorou súhlasiť nemôžem, a to, keď hovoríte, že Stvoriteľ je dobrý. Nie je to pravda. On nie je dobrý. Pozrite sa okolo seba! Aj keby som si opakovala „Stvoriteľ je dobrý, Stvoriteľ je dobrý“ [...]

Peter Pellegrini, slávnostný obed, inaugurácia

Pellegrini bude iný prezident ako Čaputová. S čím prichádza a kam budú smerovať jeho prvé kroky?

17.06.2024 07:00

Kým prezidentka Čaputová niesla do palácu odkaz právneho štátu či témy spojené so životným prostredím, Pellegrini prináša témy mieru a upokojenia.

vojna na Ukrajine, mierový summit, Švajčiarsko, Giorgia Meloniová

ONLINE: Meloniová: Ak Rusko neprijme mierové podmienky, prinútime ho. Hrozí Ukrajincom elektrina len na pár hodín denne?

17.06.2024 06:25, aktualizované: 07:00

Ak Rusko nebude súhlasiť s podmienkami mierového summitu, prinútime ho, aby sa vzdalo, tvrdí talianska premiérka Georgia Meloniová.

Ursula von der Leyenová

V EÚ sa rozdeľuje moc, Slovensko bude zastupovať Pellegrini

17.06.2024 06:00

Prezident Peter Pellegrini dnes odcestuje do Bruselu, aby zastupoval Slovensko na neformálnom summite Európskej únie.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 395
Celková čítanosť: 733225x
Priemerná čítanosť článkov: 1856x

Autor blogu

Kategórie