Založ si blog

Ako sa môžeme rozhodovať sebaisto a správne?

Rozhodnutia môžeme robiť s istotou a správne, ak máme vopred absolútnu vedomosť o ich výsledku a vžijeme sa do nich ako do pozorovania budúcnosti z prítomnosti.

Preto musíme výsledok predvídať a odhadnúť. Na to sú rozhodnutia určené – pre budúcnosť. Predstavujeme si budúci stav a potom sa rozhodujeme.

Po prijatí rozhodnutia sa o ňom musíme dvakrát uistiť, definitívne si ho potvrdiť a potom konať. V opačnom prípade je každá ďalšia minúta stratou času.
Správne rozhodnutie by nemalo závisieť od momentálnych podmienok alebo našich nálad. Preto je posúdenie rozhodnutia nevyhnutným aspektom vykonania správneho rozhodnutia. Malo byť normálne a pevné, na základe ktorého potom musíme konať.

Po tom, čo sme sa rozhodli, môžeme prísť k poznaniu, že sme sa rozhodli nesprávne. V takom prípade nič nezmôžeme a niet koho obviňovať. Je veľmi dôležité aby sme sa neobviňovali za žiadnych okolností.
Ako môžeme zabrániť tomu, aby sme upadli do sebaľútosti? Tak, že celý proces pripíšeme riadiacim silám prírody, ktoré pôsobia na každý náš čin, myšlienku a túžbu.

To je zlaté pravidlo rozhodovania: Po našom posúdení, rozhodnutí a konaní, je zvyšok na sile prírody, ktorá pôsobí v našich životoch. Príroda je výsledkom. Nie je čo ľutovať, pretože výsledok bol zariadený spoza hraníc nášho vnímania a kontroly.

Príroda tak na nás pôsobí od začiatku procesu a nakoniec pochopíme, že sme to neboli my, kto posudzoval, prehodnocoval a rozhodoval, ale príroda, ktorá na nás celý čas pôsobila. V živote tak nemáme čo ľutovať, pretože všetko je usporiadané podľa zákonov prírody, ktoré pôsobia mimo dosahu našej mysle.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

vezuv

V okolí sopky Vezuv zaznamenali silnejšie zemetrasenie

27.04.2024 11:51

Oblasť okolo sopky Vesuv neďaleko juhotalianskej Neapola dnes ráno zasiahlo zemetrasenie o sile 3,9 stupňa.

Dvoch neplnoletých zasiahol prúd, vyliezli na odstavený vlak

27.04.2024 11:29

Dve neplnoleté osoby zasiahol na železničnej stanici v Malackách elektrický prúd. Stalo sa tak po tom, čo vyliezli na odstavený vlak.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 702980x
Priemerná čítanosť článkov: 1885x

Autor blogu

Kategórie