Založ si blog

Odhalenie tajomstva Knihy života

Jeden mudrc raz povedal: „Človek musí získať vedomosti aj múdrosť.“ Keď sa ho opýtali na rozdiel, odpovedal: „Vedomosti sa dosahujú čítaním kníh a múdrosť sa získava čítaním knihy, ktorou si ty sám.“

Akou knihou je človek? Človek je knihou života so všetkými skúsenosťami, ktoré v živote získa.

Čítanie knihy života vyžaduje, aby si človek pamätal a chápal, ako žije. Táto kniha je napísaná v človeku, jeho životom, ale pozerať do nej a pochopiť ju, môže iba on, ak si v nej listuje. Písanie v tomto prípade znamená, že človek sám píše túto knihu. V každom okamihu svojho života rieši rôzne problémy, ktoré sú pred ním nastolené, a posúva ich do činnosti. Musí teda pochopiť, ako sa to všetko vyvíja.

Kniha života sa píše pochybnosťami a krvou, teda utrpením. Takýmto spôsobom žijeme už tisíce rokov a všetko, čo sa stalo, je zapísané v tejto knihe. Niet inej cesty a nemáme čo ľutovať. Na napísanie tejto knihy života bolo potrebné všetko utrpenie, ktoré sme prežili.

Posledné riadky v knihe života nás vedu k tomu, aby sme otvorili oči a pozorovali svet s jasnosťou. Potom by sme videli, že to iba my maľujeme obraz tohto sveta a nás samých v ňom a neexistuje žiadna iná realita, než tá, ktorú si určujeme.

My určujeme existenciu tohto sveta presne takého, aký je. V skutočnosti žiadny svet neexistuje. Existuje iba to, čo my definujeme. A my existujeme? Iba to, čo definujeme.

Inými slovami, my určujeme, že svet je takýto a my určujeme, že v takomto svete my žijeme. Neexistuje nič iné ako náš dojem z toho, čo a ako píšeme. A táto kniha nás vedie k tomu, aby sme dosiahli túto úroveň uvedomenia. Inými slovami, vedie nás k spoznaniu sveta, v ktorom sa nachádzame. Preto nás bijú, preto nás vedú cez rôzne údery utrpenia — aby sme získali poznanie o svete, v ktorom žijeme.

Čítanie knihy života znamená, že chápeme a súhlasíme so všetkým, čo sa nám deje, a čo sa nám stalo. Ľudia sa vo všeobecnosti boja a dúfajú, že na konci svojho ťažkého života dostanú niečo dobré. Dobro, ktoré môžeme prijať, je, že súhlasíme so všetkým. To je výsledok nášho života a tejto knihy života.

Inými slovami, cieľom nášho života je pochopenie skutočnej podstaty, v ktorej existuje jasný zákon „každému podľa jeho práce na sebe“. Prijímame a súhlasíme s týmto zákonom v rozsahu, v akom si ho uvedomujeme.

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

Ako prijímať to zložité v živote?

20.04.2024

Ak chceme naplniť cieľ nášho života a dosiahnuť rovnováhu so zákonmi prírody – zákonmi lásky, odovzdania a spojenia – musíme na tom pracovať. Potom sa naučíme životné ťažkosti vnímať ako pomoc, ktorá nám pomáha rásť. Naša cesta smerom ku konečnému cieľu, k nášmu budúcemu životu, v ktorom budeme v harmónii a mieri prepojení do jedného celku, sa môže [...]

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Demmin

Keď matky topili svoje deti. Hromadné samovraždy v nacistickom Nemecku

27.04.2024 12:00

Nacistická propaganda a strach z Červenej armády v apríli 1945 spôsobili, že v mestečku Demmin spáchalo samovraždu najmenej 900 ľudí.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 373
Celková čítanosť: 703016x
Priemerná čítanosť článkov: 1885x

Autor blogu

Kategórie