Založ si blog

Komu odkázať miliardy?

Desať najbohatších ľudí na svete nezanechá celý svoj majetok deťom. Dynastické prelievanie majetku  z generácie na generáciu je už minulosť. Ľudia si uvedomujú, že to deťom neprinesie žiadne šťastie.

Dieťati je treba dať dobré vzdelanie. Musí sa mu dať minimálne – možno trošku nadpriemerné právo na existenciu, ale nič viac než to. Dieťa by malo vynaložiť úsilie, aby si zarobilo na živobytie. Musí sa naučiť ochraňovať seba i svoju rodinu, chrániť sa pred problémami, pretože bez toho je človek vnútorne nevyrovnaný a nevie, čo robiť a kam smerovať.

To demoralizuje ľudí. Mimochodom, v starom zákone je napísané, že otec nemusí svojmu synovi hovoriť o svojom bohatstve ani o tom, že ho synovi odkáže.

Prečo bohatí ľudia prevádzajú svoje milióny na charitatívne organizácie?

A kam inam je možné ich dať? Bohatí budú sponzorovať rôzne štúdie, ekológiu a postupne všetko utratia. Vzniknú rôzne komisie, ako tieto peniaze utratiť.

Niektorí ľudia si počas svojho života zarobili veľké peniaze, ale na jeho konci pochopili, že si ich do hrobu nezoberú. Večný nebude nikto, s tým nič neurobíme. Dúfajú, že týmto spôsobom zanechajú ľudstvu svoje meno, že získajú aspoň nejaké vykúpenie. Dúfajú, že sa takýmto spôsobom zvečnia. Ja im však nezávidím. Pokiaľ dúfajú, že im to preukáže nejakú službu potom čo sa rozlúčia s týmto svetom, tak nech utrácajú, nech dávajú.

Človeku nezostane vôbec nič! Absolútne nič, len dobré skutky. A dobré skutky – to je len to, že bol schopný tento svet kúsok postrčiť k zjednoteniu. To je všetko. Len to!

Len to môže byť nejakým spôsobom zaznamenané v jeho duši. Pretože sa na zjednotení sveta podieľa svojou účasťou prostredníctvom duše, svojimi vnútornými vlastnosťami. To v ňom zostáva a nad tým smrť nemá žiadnu moc.

Zjednotenie sveta je vzájomná túžba ľudí si ešte na pozemskej úrovni navzájom pomáhať. A najdôležitejšie je pri zbližovaní medzi sebou odhaliť Vyššie vedomie, Vyššiu vlastnosť, Vyššiu silu – Prírody, to znamená vlastnosť odovzdávania a lásky.

Pokiaľ k tomuto privedú (nasmerujú) aj ďalších ľudí, potom to s nimi skutočne zostane a bude to ich večný veľký prínos k rozvoju vlastnej duše.

 

 

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Zuzana Dolinková

Dolinková: Pacienti budú mať od poisťovní nové benefity, možno aj u zubárov

04.05.2024 14:30

S návrhom však musia prísť zdravotné poisťovne, podotkla ministerka zdravotníctva.

Vrtuľník / Apache AH-64E /

Cvičenia NATO blízko ruských hraníc ukazujú, že Aliancia sa pripravuje na možný konflikt s Ruskom, tvrdí Kremeľ

04.05.2024 13:27

Vojenské cvičenia Steadfast Defender sú najrozsiahlejšie cvičenia NATO od manévrov Reforger z roku 1988 počas studenej vojny.

Milan Rastislav Štefánik

Politici si pripomínajú výročie úmrtia generála Štefánika. Mestá a obce organizujú pietne spomienky

04.05.2024 12:49

Milan Rastislav Štefánik zomrel 4. mája 1919 pri tragickej leteckej nehode pri pristávaní neďaleko Bratislavy.

Francúzsko / Police /

Prestrelka neďaleko Paríža si vyžiadala jedného mŕtveho a šesť zranených

04.05.2024 12:23

Malo ísť o vyrovnávanie si účtov v súvislosti s obchodovaním s drogami.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 377
Celková čítanosť: 708304x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie