Založ si blog

Aký učebný predmet je najužitočnejší?

Najužitočnejším predmetom, najmä v dnešnej dobe, je naučiť sa, čo od nás vyžaduje príroda a ako môžeme jej požiadavky splniť, aby sme si vytvorili harmonický, pokojný a naplnený život.

Čo od nás príroda vyžaduje? Požaduje, aby sme medzi sebou navzájom vytvorili pozitívne spojenie nad rozdielmi a rozpormi. Dôležitosť spojenia je prvoradá, pretože v spojení, ktoré medzi sebou vytvárame, sídli duša.

Čo je to duša? Duša je vnútorné odhalenie, ku ktorému dochádza v spojení medzi ľuďmi. Nesídli v každom človeku zvlášť, ale keď sa určitým spôsobom spojí hoci len desať ľudí, sila spojenia medzi nimi, ktorú odhalí, sa nazýva „duša“.

Postupne sa prebúdzame k myšlienke, že v živote nie je nič dôležitejšie ako spojenie medzi nami. Ako smerujeme do budúcnosti, vzájomné spojenie bude skutočne najužitočnejším predmetom zo všetkých.

Keď dosiahneme prepojenie medzi nami, cítime, ako sa nám nad naším súčasným vnímaním a cítením otvára nová realita, ktorá je povznesenejšia, vyššia a celistvejšia. Je veľmi ťažké to vyjadriť, ale je to veľmi dôležitý pocit, ktorý by sme mali odovzdať mladšej generácii, pretože duša nemá vek. Máme schopnosť cítiť zmysel toho, prečo sme sa narodili, dokonca aj v školskom veku.

V prírode existuje tendencia, ktorá vyžaduje naše spojenie „ako jeden človek s jedným srdcom“, preto by sme sa mali aj my postaviť k ľudskému spojeniu s plnou dôležitosťou, rovnako ako príroda sa starať o naše spojenie a o to, ako odovzdať spôsoby pozitívneho spojenia našim budúcim generáciám.

Základná znalosť o našom svete.

07.09.2024

Mali by sme začať s vedomím, že náš svet je integrálny, že ľudstvo je integrálna skupina a či už sme v našich rodinách, kruhoch priateľov, triedach, pracoviskách alebo v akomkoľvek inom zoskupení ľudí, medzi ktorými sa môžeme v spoločnosti nachádzať – až po osem miliárd ľudí na planéte – všetci by sme mali byť integrálni. Čo je integrálna skupina? Je [...]

Čo si za peniaze nekúpite: skutočná cena bohatstva

31.08.2024

Peniaze zaujímajú všetkých: tých, ktorí ich majú, aj tých, ktorí ich nemajú. Veríme, že peniaze môžu urobiť náš život buď rozprávkovo krásnym, alebo neznesiteľne ťažkým. A skutočne majú reálnu moc. Kedysi dávno ľudia budovali vzťahy iba na základe fyzickej sily: ten, kto bol silnejší, si vzal všetko, čo potreboval. Pokiaľ pritom musel niekoho zabiť, [...]

Čo je ideálna spoločnosť?

29.08.2024

Ideálna spoločnosť je taká, kde si jej členovia vytvorili životný postoj, ktorý uprednostňuje prospech druhých, spoločnosti ako takej a prírody pred vlastným prospechom, a kde medzi všetkými jej členmi neustále kvitnú pozitívne spojenia. Kabalista Jehuda Ašlag (Baal HaSulam) popisuje takéto spojenia ako spoločnosť ochotnú spolupracovať, kde jej členovia presadzujú [...]

Fluffy

Thajčanku v dome napadol masívny pytón: Zo smrteľného zovretia sa dostala po dvoch hodinách

19.09.2024 17:39

Vo chvíľach, keď pripravovala večeru vo svojom dome, pocítila ostrú bolesť v stehne a keď sa pozrela dolu, zbadala, ako sa jej zmocňuje veľký had.

Izrael, Palestína, rukojemníci, Hamas, izraelskí civilisti

Izrael predložil nový rámec pre dohodu o rukojemníkoch a prímerí v Pásme Gazy

19.09.2024 17:18

Podľa navrhovaného plánu by malo dôjsť aj k prepusteniu palestínskych väzňov uväznených v Izraeli či demilitarizácii Pásma Gazy.

Libanon, Hizballáh, Hassan Nasralláh,

Výbuchy pagerov sú pre nás tvrdou ranou, je to vyhlásenie vojny, vyhlásil šéf Hizballáhu

19.09.2024 17:15

Podľa Nasralláha zvýšil Hizballáh svoju bojovú pohotovosť.

Záchranársky vrtuľník

Na škole v Kráľovskom Chlmci sa po páde z okna vážne zranil chlapec. Vrtuľníkom ho previezli do Košíc

19.09.2024 17:11

Potvrdili to záchranári, polícia aj primátor mesta Karol Pataky.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 433
Celková čítanosť: 792229x
Priemerná čítanosť článkov: 1830x

Autor blogu

Kategórie