Založ si blog

Vražda francúzskeho učiteľa

Potom, čo bol zabitý a sťatý Samuel Paty, sú protesty ľudí francúzskou „Labuťou piesňou“. Paty, povolaním učiteľ, bol zavraždený za to, že počas výučby o slobode prejavu ukazoval karikatúry proroka Mohameda. Podľa BBC News „Po útoku vykonala polícia raziu  približne v 40 domoch a vláda tiež nariadila uzavretie mešity na šesť mesiacov“. Pre Francúzsko je to však príliš málo, príliš neskoro. Krajina je na ceste k tomu, aby sa stala moslimským kalifátom.

Francúzi pred nátlakom moslimského fundamentalizmu skutočne obstáť nemôžu. Ustúpili svojim bývalým poddaným, avšak skôr ustúpili svojmu skepticizmu, čo sa týka vlastného životného štýlu a zásad. Už viac nevolajú: „Vive la République!“ Chcú pokoj a ticho, ale nedosiahnu ho.

Islamizácia Francúzska prebieha už dlhšiu dobu. Do Francúzska po celé desaťročia prichádzali moslimovia, aby tu hľadali lepší život, než aký mali doma. Približne do roku 2010 to boli prisťahovalci hlavne z bývalých francúzskych kolónií. Tieto krajiny sa nazývali „protektoráty“, ako v prípade Tuniska a Maroka, alebo to boli súčasti francúzskej metropoly, ako v prípade Alžírska. V týchto kolóniách sa usadilo veľa francúzskych občanov. Francúzi sa tešili úplnej slobode, ale miestni obyvatelia boli utláčaní.

Potom, čo sa Francúzsko stiahlo z kolónií, aj naďalej tam prichádzali prisťahovalci, či už ako lacná pracovná sila, alebo ako utečenci hľadajúci útočisko pred hladom a vojnou. Francúzi zo svojej strany presadzovali politiku asimilácie a podnecovali prisťahovalcov, aby si osvojili miestny jazyk, kultúru a vieru, najmä kresťanstvo.

Zhruba od polovice 80. rokov 20. storočia však Francúzsko svoju politiku asimilácie zmenilo na integráciu a novoprijatým bolo umožnené, aby si zachovali svoju svojbytnú kultúru a tradície. Toto riešenie však malo neblahé následky. Prisťahovalci nesplynuli s francúzskou spoločnosťou a vo veľkej miere zostali voči Francúzom cudzí – so svojou vlastnou kultúrou a so svojim vlastným náboženstvom – čo viedlo k stretu civilizácií.

V prvých rokoch tohto storočia Francúzsko uznalo svoju chybu a obnovilo politiku asimilácie, roztočené koleso však už nie je možné zastaviť. V druhom desaťročí 21. storočia imigrácia do Francúzska prudko vzrástla, a to najmä z krajín zasiahnutých vojnou, ako je Irak, Sýria, Líbya a ďalšie, a Francúzi nemajú silu ju zastaviť.

Napriek neustálym varovaniam o dôsledkoch nekontrolovanej imigrácie radikálnych islamistov k nim Francúzsko zostalo pohostinné, a oni sa mu odmenili smrťou a terorom. Francúzsko odmietlo „získať naspäť“ mnoho svojich miest a regiónov, ktoré sa pre nemoslimov stali „zakázanými zónami“. Francúzsky spisovateľ Pascal Bruckner po atentáte na Samuela Patyho vyhlásil: „Nejde o akt, separatizmu; je to vyhlásenie vojny, s ktorým je potrebné zaobchádzať zodpovedajúcim spôsobom.“ Vo francúzskom národe však nezostal žiadny bojovný duch. Napriek tomu, že ich je vo vlastnej krajine oveľa viac, cítia sa pred svojimi panovačnými „hosťami“ bezmocní a bezradní.

Giulio Meotti, taliansky novinár, ktorý často píše o otázkach Stredného východu, na webe Gatestone Institute nedávno popísal súčasnú situáciu vo Francúzsku takto: „Francúzske elity … nechápu ideologickú vojnu, ktorú im vyhlásili nepriatelia otvorených spoločností.“ Ďalšia francúzska autorka Elisabeth Badinterová napísala: „Vidíme tu kontinuitu nášho podrobenia. Som presvedčená, že keby sme vedeli, ako povedať nie, neboli by sme v tejto situácii. Všetci sklonili hlavu zo strachu, že budú vyzerať ako rasisti alebo nehumánni, povýšeneckí ľudia.“

Francúzi už viac nevolajú: „Vive la République!“ Budú donútení premeniť svoje kostoly na mešity, demokraciu na kalifát a vymeniť svoje slobodné životy za útlak. Koleso osudu sa obrátilo proti nim a vládcovia sa čoskoro stanú poddanými.

Nestane sa to cez noc, ale proces už prekročil hranicu, z ktorej niet návratu. Sme svedkami kolapsu jedného z pilierov západného sveta. A ešte desivejšia je myšlienka, že Francúzsko dneška je Nemeckom zajtrajška, rovnako ako zvyšok západnej Európy.

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Strážske, búrka

Na západnom a strednom Slovensku treba v pondelok poobede počítať s búrkami

06.05.2024 14:45

Meteorológovia varujú, že búrky môže sprevádzať prudký lejak s intenzitou 20 až 30 milimetrov za polhodinu.

Francúzsko Čína Prezident Návšteva Si Ťin-pching

EÚ sa spolieha na Čínu, Si Ťin-pchingovi dohováral Macron aj Leyenová. Zatlačí Peking na Putina?

06.05.2024 14:25, aktualizované: 14:43

Von der Leyenová povedala, že EÚ ráta s tým, že Čína zatlačí na Rusko, aby ukončilo vojnu na Ukrajine.

polícia zatknutir naháňačka

Muži a žena. Zadržali páchateľov, ktorí z predajne ukradli trezor s 50-tisícmi eur

06.05.2024 13:19

Lup si odniesli na ubytovňu. Tam prekonali zabezpečenie trezoru a jeho obsah si ponechali.

preukaz, zdravotná poisťovňa, všeobecná, union, dôvera

Dôvera a Union vyplatili akcionárom 24 miliónov eur. Palkovič: Nesprávne

06.05.2024 12:57

Spoločnosť Penta , ktorá je akcionárom Dôvery, podotkla, že zdravotná poisťovňa mala koncom roka 2023 nerozdelený zisk z minulosti vo výške 162 miliónov eur.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 378
Celková čítanosť: 709459x
Priemerná čítanosť článkov: 1877x

Autor blogu

Kategórie