Založ si blog

Čo podľa OSN zničí ľudstvo?

Generálny tajomník OSN vymenoval šesť problémov, ktoré vedú ľudstvo do priepasti.

Prvým, stabilným, je absencia mieru. Druhým dôvodom je zmena klímy. Tretím je nerovnosť medzi krajinami. Štvrtým je nerovnosť pohlaví. Tvrdí, že v krajinách, kde sú si muži a ženy rovní, vládne mier a stabilita.

Piatym dôvodom je nedostatočný prístup k internetu. Polovica obyvateľov nemá prístup na internet.

A šiestym je konflikt medzi generáciami. 60 % mladých ľudí sa považuje za podvedených vlastnou vládou.

Čo si myslím o týchto šiestich problémoch, ktoré podľa jeho slov vedú ľudstvo do priepasti?

Na žiadnom z týchto problémov nevidím nič hrozné. Generálny tajomník OSN musí niečo povedať a aj to robí. Údajne musí niečo vidieť. To je to, čo vidí.

 V čom je teda hlavný problém?

Iba – vo výchove. A to OSN nerobí! To je všetko. Okrem výchovy a vzdelávania nie je treba nič viac.

Globálnym problémom je výchova, čo tým myslím?

Vo všetkých krajinách, vo všetkých štátnych inštitúciách, od najnižších ročníkov základných škôl až po dôchodok a vyššie, stačí ľuďom vysvetliť, čo znamenajú správne vzťahy. A spojiť s tým všetky problémy.

To znamená, že zlé vzťahy medzi ľuďmi sú koreňom všetkých problémov.

A to by sa malo človeku vštepovať už od útleho veku, neustále, nepretržite. Počúva to, a postupne chápe, v čom je problém, odkiaľ pochádza. Len z toho, že ľudia sú chamtiví a starajú sa len o seba. Prirodzene sa myslí egoizmus.

Ak človek zistí, že je sebecký, že všetky problémy vyplývajú z toho, čo to s ním urobí?

Prinajmenšom poznať problém je polovica problému. V prvom rade ho už nebude hľadať v niečom inom. Nebude namiesto toho vytvárať komisie, výbory, hľadať ďalšie problémy a podobne.

Bude vedieť, že celý problém je v ľudskej prirodzenosti, a že ju treba nejako napraviť. Na vyriešenie tohto problému vyhlásime medzinárodný konkurz. „Vytrúbime“ ho všade. Týka sa to všetkých. Som zvedavý, kto príde s návrhmi na jeho riešenie.

A budeme o tom diskutovať všade, na sieťach atď. Budeme propagovať ľudí, ktorí sa na tom podieľajú. Vyhlásime víťazov, ktorí chcú nezištne pomáhať. Takto vytvoríme celosvetové hnutie.

Zmení toto hnutie človeka? Predpokladajme, že chápe, že koreňom všetkých problémov ľudstva je sebectvo, ktoré je v každom z nás.

Postupne budeme môcť ľuďom vysvetliť, že problém je práve v tom. A že sa to dá vyriešiť len zvláštnym spôsobom, pomocou vnútornej sily prírody, ktorú môžeme prebudiť. Prebudiť jej účinok na nás samých. Týmto spôsobom sa dá problém vyriešiť.

Predpokladám, že ľudstvo nemá inú možnosť. Viem to. A bude sa len opäť presviedčať, že nič iného nepomôže, nič sa nedá robiť. Ale ak všetci budeme vravieť, že sa musíme zmeniť, že sme zlí, a musíme sa zmeniť k lepšiemu atď., potom je to ako modlitba. Bude to fungovať.

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 378
Celková čítanosť: 709932x
Priemerná čítanosť článkov: 1878x

Autor blogu

Kategórie