Založ si blog

Ako bojovať s infláciou

Zložitá situácia vo svete, epidémie a vojna viedli k prudkému nárastu inflácie. Takáto situácia tu nebola už veľa rokov. Táto téma znepokojuje veľa ľudí, národy, ktorí sú nútený znížiť svoj rozpočet a zmeniť zamestnanie. Nepokoj vyvoláva to, že nerozumieme príčine inflácie, ktorá tu panuje.
Skutočným dôvodom nie je vojna medzi Ruskom a Ukrajinou, ani epidémia koronavírusu, s ktorou si už vieme poradiť. Nie sú to ani výkyvy počasia s extrémnymi horúčavami, či extrémnym chladom alebo suchom. Nie sú to nálety lúčnych koníkov a dokonca ani nedostatok ropy, plynu alebo uhlia. V skutočnosti sa svetová ekonomika náhle dostáva do recesie podľa určitého cyklu.
Pretože inflácia má veľa objektívnych dôvodov. Pravdou je, že nikto nedokáže nazvať túto situáciu a vysvetliť, čo sa v skutočnosti vo svete deje.
Myslím si, že pravou príčinou sú absolútne nesprávne medziľudské vzťahy v celosvetovom meritu. Úplne nezodpovedajú stavu sveta, ktorý sa stal uzavretým, prepojeným, integrálnym.
Musíme pochopiť, že každý je závislí na všetkých a musíme budovať globálnu ekonomiku viac ucelenú, prepojenú formu. My to však nerobíme.
Je jasné, že zaostávame za svetom, ktorý sa stal viac jednotným, prepojeným. A my ľudia takúto spoločnosť nebudujeme nie len ekonomicky, ale aj nebudujeme medziľudské vzťahy a preto sa dostávame do takýchto ťažkých situácii.
Podľa problémov, ktoré prežívame v ľudskej spoločnosti vo svete ako celku, ale aj v jednotlivých krajinách a práve kvôli konfliktom medzi štátmi. Je jasné, že sme všetci egoisti. Nik nepremýšľa o spoločnom svetovom systéme, ale naopak – každý premýšľa o sebe a neuvedomuje si, že sme stále závislí jeden na druhom.

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

special podcast pocuvajte Pravdu novy jzbt6t / Počúvajte Pravdu /

Po 20 rokoch v únii nemôžeme na ňu najmä nadávať, ak ju chceme zmeniť

04.05.2024 06:05

Európska únia sa môže a má kritizovať. U nás však kritika dosahuje absurdné rozmery.

Peter Pellegrini, Andrej Danko

Nebude to boj, ale permanentné napätie. Hlas a SNS sú znova na nože: Fico je ticho, aby koalícia prežila

04.05.2024 06:00

Hlasovanie o Fonde na podporu umenia tretíkrát presunuli. Dôvodom sú spory medzi SNS a Hlasom.

kalifát, demonštrácia, islamisti, moslimovia

Žiadať kalifát nie je trestné, tvrdia odborníci. Aj to je sloboda prejavu

04.05.2024 06:00

Možno zakázať demonštráciu, kde spochybňujú základné práva, alebo by to nebolo demokratické? V Nemecku riešia dilemu, ktorú vyvolalo zhromaždenie moslimských radikálov.

radnica, Banská Bystrica

Vzácny erb na najkrajšom slovenskom námestí sa na svoje miesto nevráti. Mesto má však náhradu

04.05.2024 06:00

Historický skvost zdobil banskobystrickú Radnicu na Námestí SNP viac ako dve storočia. Vlani na jeseň však odtiaľ mestský erb zložili a dnes je už isté, že na pôvodné miesto sa nikdy nevráti.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 377
Celková čítanosť: 707922x
Priemerná čítanosť článkov: 1878x

Autor blogu

Kategórie