Založ si blog

Čo sa môžeme naučiť z vesmíru

Kedysi dávno sa vesmír stlačil do jedného bodu a explodoval v takzvanom veľkom tresku. Jeho časti sa rozptýlili do všetkých strán, kým sa nevytvorila rovnováha medzi silami, ktoré na nej pôsobili.
Príroda ako celok neustále smeruje k takejto rovnováhe. V súčasnosti sme v procese rozširovania, ďaleko od centra spojenia. Niektorí vedci tvrdia, že tento proces sa musí skončiť a potom nastane ďalší proces, buď zlúčenie, alebo aspoň návrat k nejakej novej forme rovnováhy. Áno, je to tak!

Môžeme ovplyvniť nebeské telesá, aby sa vrátili do svojho stredu, a zistiť, do akej miery ovplyvňujeme nespočetné galaxie, hviezdy a planéty, aby sa stali jedným celkom.
Ako môžeme ovplyvniť vesmír? Najprv musíme pochopiť, že celý vesmír je jediná túžba. Proces rozptýlenia a spojenia prebieha paralelne s duchovným procesom, ktorý začína od stavu nazývaného „spoločná duša“.

Vtedy sme my ľudia prežívali svoje úplné spojenie ako jedinú túžbu. Táto túžba sa rozpadla na obrovské množstvo častí. V každom z nás je malá časť tejto spoločnej túžby alebo duše. Všetci sme vyšli z tejto spoločnej podstaty a cieľom nášho života je spojiť naše vzdialené, rozbité a rozptýlené túžby s touto jedinou túžbou alebo dušou. Keď spojíme všetky svoje túžby k jedinému konečnému cieľu, potom ich vyššia moc spojí do jedného celku, začneme vidieť, ako sa všetky časti vesmíru spájajú do jednej vzájomne sa doplňujúcej a celistvej jednoty. A keď dosiahneme tento konečný stav, dosiahneme pocit dokonalosti a večnosti.

Pocit večnosti, ktorý dosiahneme na konci nášho vývoja, môžeme zažiť už v nekonečnom priestore vesmíru. Tento jav môžeme pozorovať v astronómii, kde sa určitý priestor vo vesmíre považoval za prázdny, a potom sa s pomocou pokročilejších technológií zistilo, že to, čo sme predtým považovali za prázdny priestor, sa v skutočnosti skladá zo vzdialenejších galaxií. Inými slovami, vesmír nám ukazuje fyzický príklad nekonečna, ktorý je paralelou duchovného stavu večnosti. Keď spojíme naše nespočetné túžby do jedinej, pocítime stav večnosti.

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Zelenskyj

Ukrajinci zmarili atentát na Zelenského. Sieť agentov plánovala zabiť prezidenta a čelných predstaviteľov Kyjeva

07.05.2024 14:03

Okrem Zelenského vraj agenti plánovali zabiť aj riaditeľa SBU Vasyla Maljuka a šéfa vojenskej rozviedky (HUR) Kyryla Budanova.

Azerbajdžan SR Baku premiér Fico návšteva

Europoslankyňa skritizovala návštevu Fica v Azerbajdžane: Hľadá dohody s diktatúrami

07.05.2024 14:00

Lexmann tvrdí, že Fico na jednej strane hovorí o mieri a na strane druhej predáva zbrane, ktoré vyháňajú arménskych kresťanov zo svojej vlasti.

Peter Pellegrini a Ivan Korčok

Pellegrini vypočítal, že minul na kampaň menej ako Korčok, podľa TIS obaja minuli viac, ako priznali

07.05.2024 11:31

V prípade Pellegriniho Transparency odhaduje, že prekročil limit až o 250-tisíc eur, Korčok o 80-tisíc eur viac, ako umožňuje zákon.

Rusko, inaugurácia Vladimir Putin

Vladimir Putin pri okázalej slávnosti zložil prezidentský sľub

07.05.2024 11:20, aktualizované: 12:20

Putin pri okázalej inaugurácii v Kremli začne svoj piaty mandát na čele krajiny.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 378
Celková čítanosť: 709828x
Priemerná čítanosť článkov: 1878x

Autor blogu

Kategórie