Založ si blog

Krysie preteky sú len rozptýlením namiesto skutočného života

Tisíce rokov ľudia vyvíjajú úsilie a snažia sa o pokrok, a čo z toho máme? Môžeme mať akúkoľvek hmotnú vec, aj tak nás to uspokojí len na chvíľu. V každom prípade hráme nebezpečnú hru a naháňame sa za pominuteľnými pôžitkami. Nič iné nevieme?

Pozorujeme okolie a bezmyšlienkovite nasledujeme súčasný trend. Myslíme si, že keď sa budeme správať ako všetci ostatní, budeme sa cítiť dobre. A tak si vyberáme z ponuky švédskeho stola materiálnych pôžitkov: jedla, sexu, rodiny, peňazí, cti, moci a znalostí. Usilujeme sa o ne v nádeji, že unikneme prázdnote.

Vymýšľame si aktivity a zamestnávame sa tak, aby sa základná otázka o našej existencii: „Aký je zmysel života?“ neobjavila v trhlinách našich egocentrických sŕdc.
Skôr alebo neskôr sa však táto otázka o zmysle našej existencie, ktorá je ukrytá hlboko v našich srdciach, prebudí, aby ukončila náš krysí závod.

Krysie preteky sú len rozptyľujúce kratochvíle odvádzajúce pozornosť od toho najdôležitejšieho.

Máme snahu sa nejako rozptýliť – odviesť pozornosť od toho najdôležitejšieho a na tom sme vlastne postavili celý svoj život. To je to, čo pochopíme.
Kým zatvárame oči, aby sme nevideli to najdôležitejšie, môžeme bežať s davom. Nakoniec sa však dostaví vyčerpanie. V snahe držať krok so stále sa zrýchľujúcim tempom materialistického bežiaceho pásu začneme pociťovať nezmyselnosť, prázdnotu a nespokojnosť.

Vitajte v novej túžbe, ktorá sa vyvíja v ľudstve: túžba po skutočnom zmysle a účele života.

Nastal čas, aby sme sa prebudili zo snovej reality, kde presadzujeme vlastné záujmy a prospech za každú cenu. Už sme sa naučili uspieť a nájsť si svoje miesto v našom materialistickom svete. Teraz sa musíme zaoberať touto novou, vyššou túžbou, ktorá v nás klíči: čo presne to je, prečo sa dnes objavuje, odkiaľ pochádza a hlavne ako ju môžeme viesť k jej naplneniu. V múdrosti kabaly sa táto najvyššia túžba po objavení zmyslu života nazýva „Prebudenie bodu v srdci“. Múdrosť kabaly je veda, ktorá opisuje fungovanie vyšších prírodných zákonov a ich pôsobenie na človeka. Pokiaľ sa človek pýta po zmysle života, potom vďaka štúdiu získa nielen odpovede, ale aj pochopí ako a kam správne smerovať svoj život, aby bol zmysluplný a šťastný.

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 376
Celková čítanosť: 707708x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie