Založ si blog

Pomôže nám umelá inteligencia nájsť zmysel života?

Neustály rozvoj umelej inteligencie bude mať za následok nárast počtu ľudí bez práce.

A to je naozaj veľký problém, čoraz viac bude zrejmé, že bez práce nebudeme schopní existovať, nebudeme vedieť, čo so sebou. Ľudia sa zbláznia, ak sa nebudú vedieť niečím zamestnať.
Čiastočným riešením tak môže byť vytváranie fiktívnych pracovných miest. Máme veľkú planétu, o ktorú sa môžeme starať ako o veľkú záhradu a kultivovať ju tak, aby bola nádherným a láskavým miestom na život.

Ďalšou mimoriadne dôležitou oblasťou, na ktorú musíme zamerať svoju pozornosť, je vzdelávanie.

Vzhľadom na rastúcu nezamestnanosť musíme klásť väčší dôraz na rozvoj vzdelávania o svete, v ktorom žijeme, aby sme vedeli, prečo žijeme – aký je zmysel života. V súčasnosti si otázku o zmysle nášho života nekladieme a nehľadáme na ňu odpoveď.

Prečo vôbec žijeme?

Narodili sme sa, aby sme sa povzniesli nad svoju egoistickú povahu, ktorá nás stavia proti sebe v neustálej rivalite a konkurencii. Keď sa nad ňu povznesieme a vytvoríme nové spojenia vzájomnej lásky a starostlivosti, pochopíme, kto skutočne sme, čo je život, čo je jeho hlavným cieľom a aký má zmysel. Potom objavíme aj to, ako žiť skutočne šťastne a v mieri. Dúfam, že umelá inteligencia nám pomôže nájsť zmysel života.

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

polícia, zatknutie, zadržanie

Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie

14.05.2024 17:37

Tzv. lovci lebiek vypátrali a zadržali medzinárodne hľadaného muža v spolupráci s nemeckou políciou.

keketi

Ministerstvo cestovného ruchu a športu sa sťahuje do nových priestorov, sídliť bude pri Dunaji

14.05.2024 16:59

Zmluva bude uzatvorená na desať rokov, vzhľadom na výhodnejšie podmienky.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 379
Celková čítanosť: 713330x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie