Založ si blog

Poviete mi pár otázok, ktoré mi pomôžu sa nad sebou zamyslieť?

Pociťujem lásku k ľudstvu?

Ak sa vám zdá láska k celému ľudskému druhu príliš vzdialená, potom by ste mohli začať s láskou k ľuďom vo svojej krajine.

A ako si overíte, či máte lásku k ľuďom vo svojej krajine?

Ste ochotní podeliť sa s nimi o všetko, čo máte?

Ak k nim cítite lásku, potom by ste sa s nimi celkom iste podelili o všetko, čo máte, presne tak, ako to robíte v rodine.
Dnes sme slušnými občanmi ochotnými pracovať na svojich miestach a platiť dane, ale cítime, že príroda od nás požaduje niečo viac.

Príroda potrebuje aby sme cítili oveľa hlbšie spojenie medzi nami, potrebuje aby sme boli „ako jeden človek v jednom srdci“. Dosiahnutie láskou –naplneného spojenia je podmienka stanovaná prírodou, ktorá ide proti našej egoistickej náture, v ktorej si všetci prajeme užívať bez ohľadu na ostatných.

Vďaka svojej egoistickej prirodzenosti, nie sme schopní uprednostniť prospech ostatných pred svojim vlastným. Môžeme však zmeniť naše egoistické túžby a začať brať na ostatných ohľad. To všetko záleží na tom, ako sa vzájomne ovplyvňujeme. Pokiaľ nastavíme komunikáciu v našej spoločnosti, kultúre a v médiách tak, aby ovplyvňovala všetkých hodnotami vzájomnosti a pozitívnym príkladom, posilníme tak jeden druhého v spojení sa nad našimi egoistickými túžbami.

Musíme rozvíjať naše společné vedomie, aby sme pochopili, že naše pozitívne vzájomné prepojenia, ktoré sú nad našimi egoistickými pohnútkami, nie sú otázkou etiky alebo morálky. Je to podmienka daná prírodou. Čím viac necháme naše ego rozvíjať sa bez pozitívnych impulzov vedúcich k spojeniu a ktoré sú nad egom, tým viac budeme padať do väčšej a väčšej jamy problémov. Musíme sa teda priviesť do stavu, kde si povieme, že musíme dosiahnuť pozitívne spojenie, pretože to je najvyšší zákon prírody.

Nerozumieme tomu a ani to necítime. Naopak, neustále premýšľame opačným smerom – ako by sme si mohli zabezpečiť väčšie pohodlie.
Každé naše želanie, myšlienka a čin sú pre náš osobný prospech, od toho, ako sedíme, jeme a pijeme, až po to, ako sa snažíme dosiahnuť rôzne ciele v našom živote.

Príroda od nás vyžaduje, aby sme sa povzniesli nad svoju vrodenú prirodzenosť mysliet na seba a začali mysliet na druhých. Takéto uvedomenie by nás malo postupne priviesť do stavu, kde si uvedomíme, že prirodzene nedokážeme chcieť, myslieť a konať v prospech druhých. Aby sme tak mohli urobiť, musíme o to požiadať – prosiť, aby do našich spojení vstúpila sila lásky.

Príroda vytvorila náš svet tak, že nakoniec musíme dospieť k úprimnej prosbe o pomoc – k „modlitbe“. Potom sa spojíme s vyššou silou v prírode a tá nám všetkým odovzdá silu lásky. Stane sa z nás jeden celok. Tak môžeme zdieľať harmonickú a pokojnú existenciu v jednotnom spojení medzi sebou navzájom, s pozitívnou silou lásky, ktorá prebýva v prírode.

 

 

 

 

 

 

Ako sa skupiny ľudí rozhodujú kolektívnym spôsobom?

18.05.2024

Talmud opisuje, ako bola Tóra preložená do gréčtiny: „Král Ptolemaios raz zhromaždil 72 starších. Umiestnil ich do 72 komnát, každého zvlášť, pričom im neprezradil, prečo sú povolaní. Vošiel do každej miestnosti a povedal: ‚Napíšte mi Tóru Mojžiša, vášho učiteľa.‘ Boh každému vložil do srdca, aby prekladal rovnako ako všetci ostatní.“ 72 [...]

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

andrej danko

SNS očakáva stanovisko od Smeru k účasti na stretnutí v Prezidentskom paláci

18.05.2024 12:13

SNS nepodporuje okrúhly stôl za účasti lídra hnutia Slovensko Igora Matoviča.

SR voľby24 prezident kandidáti debata 1. kolo BAX

Matovič v kontexte atentátu na premiéra vyzýva ministra Šutaja Eštoka na odstúpenie

18.05.2024 11:44

Šutaj Eštok by mal podľa Matoviča „vytiahnuť hlavu z piesku", prijať za to zodpovednosť a odstúpiť aj z úcty k samotnému Ficovi.

súd, fico, atentát, cintula, šts

Sudca poslal atentátnika do väzby, rozhodnutie nie je právoplatné

18.05.2024 10:00, aktualizované: 14:45

Súd sprevádzali prísne opatrenia, zasadnutie bolo neverejné, novinári sa nedostali ani do areálu. Situáciu sledujeme priamo v Pezinku.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 381
Celková čítanosť: 715547x
Priemerná čítanosť článkov: 1878x

Autor blogu

Kategórie