Založ si blog

Extrémne výkyvy počasia

Hovorí sa, že Zem je nahnevaná na ľudstvo. Každý rok sú horúčavy neznesiteľnejšie. Zvýšené teploty generujú extrémne búrky. Tornáda v Európe už nebudú ojedinelými javmi ako v minulosti. Zvýšené teploty nepriaznivo pôsobia aj na psychiku ľudí. Vedci zistili, že zvýšené teploty vedú k nárastu samovrážd. Ako sa postaviť k názoru, že príroda stále viac a viac tlačí na ľudstvo?

Faktom je, že príroda je pevnosť, ktorá nás chráni. Ak prekročíme jej bariéru, nejakú pomyselnú hranicu, ktorú ani nepoznáme a nevieme v čom spočíva, začne údery vracať. Na prírodu pôsobíme svojimi činmi, myšlienkami a ďalšími rôznymi vplyvmi. A zrazu vidíme – so Zemou sa niečo deje.

K čomu to všetko môže viesť?

Výkyvy počasia budú extrémnejšie. Možno nás v budúcnosti čaká extrémna zima, silný mráz. A to nie je teplo, je to omnoho horšie, pretože keď je všetko pod ľadom, zmrzne všetok život. Pokiaľ náhle zasiahne južnú Európu a Afriku chlad mínus 30 až mínus 40 stupňov, potom to bude katastrofa.

A čo máme robiť?

Záchrana je v ľudskosti. Musíme sa vrátiť k normálnej interakcii medzi nami a medzi prírodou. Nemôžeme pokračovať v znečisťovaní Zeme a robiť všetko, čo sa nám zachce, inak ľudstvo nebude mať budúcnosť. Ak s tým neskončíme, tak nás príroda bude ubíjať nielen teplotnými skokmi, ale objavia sa aj vážne problémy: záplavy, sopečné výbuchy, zemetrasenia.

Ľudstvo musí pochopiť vzorec rovnováhy života na zemi. Ľudia musia poslúchať prírodu a prísť k rovnováhe s prírodou. A to je možné len vďaka dobrým vzťahom medzi ľuďmi. Keď sa ľudia vzájomne spoja, potom bude jednoduchšie vysvetliť, čo robiť.

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 376
Celková čítanosť: 706687x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie