Založ si blog

Sex, láska a ako ich zosúladiť

Hľadanie vhodného partnera vás môže privádzať do zúfalstva. Aj keď niekoho nájdeme, eufória rýchlo vyprchá tým, ako sa objavujú konflikty. V dôsledku toho klesá počet sobášov a takmer polovica párov, ktoré sa zosobášia, sa nakoniec rozvedie. V realite, v ktorej sú úlohy mužov a žien nejasné a pohlavie sa mení z rozmaru, je veľmi ťažké vedieť, ako sa vo vzťahu správať. Namiesto dôvery sa vo vzťahoch zvyšuje úzkosť a neistota. To sa týka všetkých aspektov rodinného života, od výchovy detí až po sexuálny život. Aby sme opäť získali dôveru vo svojich vzťahoch, musíme pochopiť podstatu lásky, sexu a prirodzených úloh pohlaví. Potom uvidíme, ako sa odklonením od prirodzeného spôsobu života cítime nemiestne a neisto.
Aby sme pochopili podstatu vecí, musíme sa pozrieť o storočie alebo dve späť. Ešte nedávno ľudia riadili svoj život podľa diktátu matky prírody: Matky zostali so svojimi bábätkami, kojili ich, kým sa nestali deťmi, potom sa k otcom pridali chlapci a dievčatá k matkám. Pozorujúc svojich rodičov, ktorí im boli príkladom, sa deti naučili, ako sa majú ku všetkému v živote správať.
V tom čase boli vzťahy medzi mužmi a ženami prirodzené. S výnimkou vyššej vrstvy, ktorá nemala veľa inej práce, ľudia nevenovali sexu veľkú pozornosť. Muži chceli ženu, ktorá je zdravá, plodná a schopná udržiavať domácnosť, a ženy chceli mužov, ktorí ich dokážu zabezpečiť a starať sa o ich potreby a potreby ich detí. Pohlavie a vzhľad boli pri hľadaní partnera okrajovými faktormi.
V 20. storočí sa sex a sexualita zrazu stali dôležitými. Začali sme rozvíjať módu a okolo sexuality sa vyvinula celá kultúra. Sex sa stal podstatným vo všetkom, otvorene aj skryto. Literatúra, divadlo, filmy, televízia, internet a sociálne médiá využívajú sex na to, aby nalákali ľudí. Dokonca aj autá musia vyzerať „sexy“ alebo atraktívne.
Na druhej strane zvieratá nepotrebujú zoznamky, nemajú Tinder a vôbec sa nezaoberajú sexom. Keď nastane obdobie párenia, riadia sa svojimi inštinktmi, ktoré im napovedajú, ktorý partner je pre nich ten pravý, a pária sa. Nerobia chyby, pretože plynú podľa pravidiel prírody.
V minulom storočí sme úplne opustili prírodné pravidlá a začali sme si vytvárať vlastné predstavy a ideológie o tom, čo je správne a čo nie. V dôsledku toho už nevieme, ako by mali muži a ženy spolu komunikovať. Okrem toho, desaťročia vplyvu Hollywoodu úplne zdeformovali naše vnímanie a sexuálni poradcovia zničili zvyšky zdravého rozumu.
Akonáhle sa prirodzené vzťahy stali zastaranými, objavili sa operácie na navrhovanie a prepracovanie našich orgánov, aby spĺňali neustále sa meniace normy určené vodcami stáda, ktorí sú sami produktmi stratenej spoločnosti. Takto sme sa dostali do spoločnosti, v ktorej je všetko možné a dovolené, ale každý sa cíti prázdny a odlúčený.
Veľká priepasť, ktorú „pokrok“ vyvolal, však zrodila novú éru. Z chladnej prázdnoty osamelosti a depresie si ľudia začínajú uvedomovať, že chcú budovať správne, prirodzené vzťahy, v ktorých veci dávajú zmysel a cítia sa prirodzene.
Takéto prirodzené vzťahy si vyžadujú niečo ako strednú líniu, kde ľudia akceptujú to, kým sú, a spájajú sa nad svojimi odlišnosťami. Už sa nesnažia meniť seba alebo iných, ale usilujú sa spájať nad svojimi odlišnosťami.
Dnes je oveľa ťažšie povzniesť sa nad rozdiely ako v predchádzajúcich storočiach, pretože sme oveľa sebeckejší a narcistickejší ako naši predkovia. Napriek tomu, ak sa nebudeme riadiť svojimi vrtochmi a nebudeme sa snažiť zmeniť jeden druhého, ale zameriame sa na posilnenie našich vzťahov, vybudujeme si oveľa hlbšie a zmysluplnejšie vzťahy, než si naši predkovia dokázali predstaviť. Negatívne skúsenosti z pokusov o zmenu našej povahy nás prinútia oceniť obnovenú jednoduchosť. Potom si budeme vedieť užívať a vážiť zdravé, pevné vzťahy tak, ako to nedokázala žiadna generácia pred nami.

 

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Ako naplniť život, aby sme pred smrťou nič neľutovali?

26.04.2024

Musíme sa snažiť, aby sme v rámci svojich obmedzených možností žili tak, ako si myslíme, že by sme mali. Potom, až príde čas smrti, nebudeme ľutovať to, ako sme žili. Život sám o sebe je naším spojením s vyššou myšlienkou, ktorá život vytvára a udržuje. V múdrosti kabaly sa táto zvrchovaná myšlienka nazýva „myšlienka Stvoriteľa“. Táto myšlienka je mimo [...]

Prečo antisemitizmus v Spojených štátoch rastie v doposiaľ nevídanej miere?

24.04.2024

Antisemitizmus v Spojených štátoch nie je ničím novým. Pamätám si, ako sa rozmáhal už pred 15 až 20 rokmi, keď som tam bol na univerzitnom prednáškovom turné. Väčšina ľudí si pri náraste antisemitizmu neuvedomuje, že je súčasťou prirodzeného vývoja sveta a bude pretrvávať, dokým židovský národ neprejde osudovou premenou. V kabalistických textoch je niekoľko [...]

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 374
Celková čítanosť: 704019x
Priemerná čítanosť článkov: 1882x

Autor blogu

Kategórie