Založ si blog

Čo budú ľudia robiť bez práce?

Prežívame veľmi zaujímavý okamih, kedy sa takmer celý svet snaží vrátiť k starému životu. Ľudia dúfajú, že všetko bude ako predtým a že sa život zlepší. Súčasne však Medzinárodná organizácia práce predpovedá, že jeden a pol miliardy ľudí zostane úplne bez práce.

Dúfame, že im štát poskytne nevyhnutnú sociálnu podporu. Otázkou však je, ako bude môcť také obrovské množstvo ľudí existovať bez práce, na ktorú sú zvyknutí? Čo budú robiť? Ako človek môže realizovať svoje ľudské kvality, keď je bez práce, nič nepožaduje a nie je ničím uspokojovaný?

A čím sa zaoberal predtým? Absolútne zbytočnou prácou. Len aby niekomu niečo predal, niečo od niekoho kúpil, to je všetko. V tomto prípade bude užitočnejšie, keď neurobí nič a nepoškodí ekológiu, atmosféru, životné prostredie. Jeho prácu nikto nepotrebuje!

Príroda to tak nebude tolerovať. Smeruje ku zreteľnej integrácii všetkých svojich častí, a ešte viac medzi ľuďmi. Dochádzame teda k záveru, ktorý nám ukázal koronavírus: v prírode sme integrálny systém a nachádzame sa v jeho vnútri. Nemôžeme s tým urobiť vôbec nič, príroda nás bude v každom prípade pobádať, tlačiť, aby sme zaujali svoju serióznu, normálnu sféru činnosti a pracovali v nej.

V tejto sfére činnosti existuje len jedno východisko. Nemôžeme neustále vyčerpávať Matičku Zem a vyrábať zbytočné tovary, pretože to vedie k obrovskej nadprodukcii.

Ide o to, že vďaka moderným technológiám môžeme so ziskom nakŕmiť a obslúžiť celú populáciu planéty, ale my ju iba vyčerpávame. Preto musíme hľadať iné východisko, inú cestu rozvoja: čo robiť, čo vyvíjať a akým smerom sa vydať.

Verím, že existuje iba jedna odpoveď – smerom k duchovnej, sociálnej, kultúrnej sebarealizácii, ale v žiadnom prípade nie k technickej ani materiálnej.

 

Alegória o bojazlivosti, prešibanosti a odvahe

02.05.2024

Bojazlivosť sa chcela schovať sama pred sebou, ale kam? Poradila sa s Prešibanosťou: „Prečo to nevyriešiš s Odvahou? Potom to nebude pre teba také hrozné.“ Bojazlivosť išla teda za Odvahou, ale bála sa zaklopať na jej dvere, a tak si ľahla na jej verandu. Od tej doby vedie cesta k odvahe cez bojazlivosť. Je to tak, pretože vtedy, keď chce každý so svojou egoistickou povahou [...]

Čo je to sociálna spravodlivosť?

30.04.2024

Sociálna spravodlivosť znamená rovnaké práva pre každého jednotlivca a celé ľudstvo. Je však svet spravodlivosti a rovnosti vôbec možný? Odpoveď je áno. Dokonca je to stav, ku ktorému všetci smerujeme. Aby sme však dosiahli spravodlivosť a rovnosť pre všetkých, musíme najprv prejsť fázou rozpoznania zla v nás, v našej vlastnej podstate. To znamená, že si musíme [...]

Čo znamená byť dobrým človekom?

28.04.2024

Naše správanie sa stane správnym, keď začneme vnímať sami seba ako súčasť jedného prepojeného celku. Dovtedy by bolo múdre si tento stav aspoň predstavovať. Napríklad radiáciu nevidíme, ale keď sa dozvieme o jej škodlivých účinkoch a o zariadeniach, ktoré ju na nás vyžarujú, začneme z nej mať strach a začneme si dávať pozor na zariadenia, ktoré radiáciu [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

Mikuláš Černák, súd

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a chce prehovoriť. Čo na to psychiater?

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 376
Celková čítanosť: 706919x
Priemerná čítanosť článkov: 1880x

Autor blogu

Kategórie