Založ si blog

Japonsko podporuje konzumáciu alkoholu,  aby zvýšilo výber daní

Keby to nebol  skutočný príbeh, myslel by som si, že ide o zlý vtip. Japonská národná daňová agentúra (NTA) zahájila kampaň s názvom „SAKE VIVA“, ktorá podporuje mladých ľudí k zvýšeniu spotreby alkoholu. Biswarup Bose, spotrebiteľský analytik spoločnosti Global Data, vysvetľuje: „V poslednom desaťročí predaj alkoholických nápojov v Japonsku klesá v dôsledku rýchleho starnutiu a poklesu populácie a tým klesá spotreba alkoholu medzi mladými spotrebiteľmi. A to v dôsledku zdravotných dôvodov alebo zmene životného štýlu. Z tohto dôvodu celkový predaj alkoholických nápojov v Japonsku klesol z 112,4 miliardy dolárov v roku 2011 na 95,6 miliardy dolárov v roku 2021. Kdekoľvek inde by to bolo považované za skvelú správu, ale v Japonsku sú zrejme peniaze na prvom mieste a vláda sa snaží preto priviesť mladých ľudí k tomu, aby sa vrátili ku konzumácii alkoholu.

Alkohol je návyková droga. Akonáhle sa na ňom mladí ľudia nechajú nalákať, nebudú sa môcť bez neho zaobísť. A čo je najhoršie od závislosti na alkohole sa dá veľmi ľahko prejsť k drogám a ďalším problémom, ktoré idú ruka v ruke. Rozumiem, že vláda potrebuje vybrať viac daní, ale existuje aj iný spôsob ako navýšiť rozpočet.

Jedným z takýchto spôsobov, ktorý by som odporučil je posilnenie zmyslu pre solidaritu v spoločnosti. To by znížilo vládne výdaje do tej miery, že by zem prosperovala. Väčšia solidarita by vytvorila rovnováhu v spoločnosti,  Zlepšila stabilitu rodín a komunít a celkovú silu spoločnosti.

Väčšia solidarita by nie len odstránila potrebu takých škodlivých krokov zo strany daňového úradu a všetkých ďalších inštitúcii, ktoré majú vyrovnať rozpočet Japonska. Takto by sa pozdvihla spoločnosť na úroveň, ktorá by sa stala vzorom pre celý svet.

Treba si priznať, že takáto myšlienka, najme pokiaľ ide o japonskú spoločnosť je v celku neortodoxná, ale naša doba je tiež veľmi odlišná od minulosti. Riešenie klesajúcej japonskej ekonomiky nepozostáva vo zvýšenej spotrebe alkoholu.

Namiesto vyššej konzumácii alkoholu by som Japonsku navrhol, aby si osvojili zriedka používanú židovskú múdrosť a to aj samotnými Židmi múdrosť spojenú. Pokiaľ Japonsko prijme princípy solidarity a vzájomnú zodpovednosť medzi členmi spoločnosti, potom skončia problémy Japonska.

 

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

Prečo väčšina ľudí neuprednostňuje otázky duše pred existenciou fyzického života?

04.05.2024

Mnoho starovekých Grékov sa obávalo otázky, ktorú často kládol Sokrates: „Nehanbíš sa venovať pozornosť peniazom, sláve a poctám, a pritom sa nestarať o svoju dušu a nemyslieť na ňu tak, aby bola čo najlepšie?“ Alkibiades, jeden zo Sokratových žiakov, ktorý bol v tom čase politikom a stratégom, mal so Sokratom búrlivý vzťah lásky a nenávisti a hovoril, ako sa za [...]

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

čaputová

Čaputová vetovala novelu zákona o múzeách a galériách

07.05.2024 19:28, aktualizované: 19:40

Namieta, že ňou dochádza k zníženiu štandardov transparentnosti a odbornosti pri obsadzovaní funkcií.

France China

Riziko zrážky francúzskych sudov s čínskymi autami. Macron robí záchranára vývozcom koňaku

07.05.2024 18:55

Peking sa dlhší čas vyhráža, že uvalí vysoké clo na dovoz koňaku z Francúzska. Mohol byť šéf Elyzejského paláca spokojný po debate s čínskym lídrom?

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 379
Celková čítanosť: 709977x
Priemerná čítanosť článkov: 1873x

Autor blogu

Kategórie