Založ si blog

Japonsko podporuje konzumáciu alkoholu,  aby zvýšilo výber daní

Keby to nebol  skutočný príbeh, myslel by som si, že ide o zlý vtip. Japonská národná daňová agentúra (NTA) zahájila kampaň s názvom „SAKE VIVA“, ktorá podporuje mladých ľudí k zvýšeniu spotreby alkoholu. Biswarup Bose, spotrebiteľský analytik spoločnosti Global Data, vysvetľuje: „V poslednom desaťročí predaj alkoholických nápojov v Japonsku klesá v dôsledku rýchleho starnutiu a poklesu populácie a tým klesá spotreba alkoholu medzi mladými spotrebiteľmi. A to v dôsledku zdravotných dôvodov alebo zmene životného štýlu. Z tohto dôvodu celkový predaj alkoholických nápojov v Japonsku klesol z 112,4 miliardy dolárov v roku 2011 na 95,6 miliardy dolárov v roku 2021. Kdekoľvek inde by to bolo považované za skvelú správu, ale v Japonsku sú zrejme peniaze na prvom mieste a vláda sa snaží preto priviesť mladých ľudí k tomu, aby sa vrátili ku konzumácii alkoholu.

Alkohol je návyková droga. Akonáhle sa na ňom mladí ľudia nechajú nalákať, nebudú sa môcť bez neho zaobísť. A čo je najhoršie od závislosti na alkohole sa dá veľmi ľahko prejsť k drogám a ďalším problémom, ktoré idú ruka v ruke. Rozumiem, že vláda potrebuje vybrať viac daní, ale existuje aj iný spôsob ako navýšiť rozpočet.

Jedným z takýchto spôsobov, ktorý by som odporučil je posilnenie zmyslu pre solidaritu v spoločnosti. To by znížilo vládne výdaje do tej miery, že by zem prosperovala. Väčšia solidarita by vytvorila rovnováhu v spoločnosti,  Zlepšila stabilitu rodín a komunít a celkovú silu spoločnosti.

Väčšia solidarita by nie len odstránila potrebu takých škodlivých krokov zo strany daňového úradu a všetkých ďalších inštitúcii, ktoré majú vyrovnať rozpočet Japonska. Takto by sa pozdvihla spoločnosť na úroveň, ktorá by sa stala vzorom pre celý svet.

Treba si priznať, že takáto myšlienka, najme pokiaľ ide o japonskú spoločnosť je v celku neortodoxná, ale naša doba je tiež veľmi odlišná od minulosti. Riešenie klesajúcej japonskej ekonomiky nepozostáva vo zvýšenej spotrebe alkoholu.

Namiesto vyššej konzumácii alkoholu by som Japonsku navrhol, aby si osvojili zriedka používanú židovskú múdrosť a to aj samotnými Židmi múdrosť spojenú. Pokiaľ Japonsko prijme princípy solidarity a vzájomnú zodpovednosť medzi členmi spoločnosti, potom skončia problémy Japonska.

 

Ako sa skupiny ľudí rozhodujú kolektívnym spôsobom?

18.05.2024

Talmud opisuje, ako bola Tóra preložená do gréčtiny: „Král Ptolemaios raz zhromaždil 72 starších. Umiestnil ich do 72 komnát, každého zvlášť, pričom im neprezradil, prečo sú povolaní. Vošiel do každej miestnosti a povedal: ‚Napíšte mi Tóru Mojžiša, vášho učiteľa.‘ Boh každému vložil do srdca, aby prekladal rovnako ako všetci ostatní.“ 72 [...]

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

majský

Zomrel známy slovenský podnikateľ Jozef Majský

19.05.2024 19:38, aktualizované: 20:58

Spája sa najmä s kauzami tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia.

atentát Fico nemocnica rooseveltova

Padli prvé tresty. Jeden muž schvaľoval atentát na premiéra, druhý sa vyhrážal ministrovi a poslancom

19.05.2024 18:19, aktualizované: 20:19

Polícia zatiaľ identifikovala takmer 50 vyjadrení na sociálnych sieťach, z ktorých vyplýva podozrenie z verejného schvaľovania trestného činu.

Kaliňák, Šutaj Eštok,  Gašpar

Jednou z verzií vyšetrovania atentátu na Fica je, že útočník nebol osamelým vlkom

19.05.2024 16:38, aktualizované: 17:50

Šutaj Eštok upozornil, že spolupáchateľmi neboli dvaja ľudia z Handlovej, ako sa šírilo na sociálnych sieťach.

Irán, Ebráhím Raísí

Zrútil sa vrtuľník s iránskym prezidentom, záchranári po ňom ďalej pátrajú

19.05.2024 16:04, aktualizované: 21:49

Vrtuľník viezol i ministra zahraničných vecí. Pátranie komplikuje zlé počasie a príchod noci.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 381
Celková čítanosť: 715991x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie