Založ si blog

Ako sa podľa vás zmení život na Zemi počas nasledujúcich 500 miliónov rokov?

O 500 miliónov rokov nezostane na Zemi nič, pretože naša planéta a vesmír nebudú existovať.

Náš svet totiž vnímame svojimi rozladenými zmyslami, ktoré vnímajú len túžbu po egoistickom potešení na úkor druhých a prírody. Keď raz svoje zmysly vyladíme na úplne opačné vnímanie – na vnímanie túžby poskytovať potešenie druhým a prírode, potom sa povznesieme nad náš svet a pocítime inú duchovnú realitu.

Diskusia o duchovnej realite, ktorá je nad našimi egoistickými zmyslami, sa dnes javí ako fantázia. Keď však túto duchovnú realitu dosiahneme, pocítime, že tou nereálnou fantáziou je v skutočnosti naše egoistické vnímanie a že skutočná realita spočíva v dávaní druhým a prírode.

Náprava našich zmyslov prebieha v období, ktoré kabalisti nazývajú „6 000 rokov“, ktoré začína od Adama haRishon (hebrejsky Prvý človek) a znamená to, že na súčasnej úrovni reality budeme ešte niečo vyše 220 rokov.

V našom svete bol Adam haRishon prvým človekom, ktorý napravil svoje zmysly od egoizmu k altruizmu. Inými slovami, od úplného nesúladu sok zákonmi prírody sa dostal do úplnej rovnováhy a súladu s nimi. Ešte pred Adamom haRishonom existovali ľudia, ale pred viac ako 5 780 rokmi človek menom „Adam“ ako prvý, objavil duchovnú realitu, skutočnú podobu vesmíru. Tým zároveň odhalil program, podľa ktorého sa ľudstvo vyvíja, a stav, v ktorom sa bude nachádzať na konci svojho vývoja. Svoje zistenia spísal v knihe s názvom „Raziel ha Malach“ („Anjel Raziel“) a považuje sa za prvého kabalistu.

 

Všetci ľudia sú predurčení k prechodu od egoizmu k altruizmu a k objaveniu duchovne reality podobne tej, ktorú zažil Adam haRishon. Keď do nej vstúpime, budeme zažívať inú realitu – fyzická realita bude pohltená duchovnou a my ju jednoducho prestaneme pociťovať. Potom budeme vnímať len javy, ktoré vznikajú na vyššej úrovni existencie, nad naším svetom.

Nižšia realita v našich egoistických zmyslov zmizne, pretože našich päť telesných zmyslov sa akoby rozplynie a nebudeme ich cítiť. V súčasnosti prijímame náš svet taký, ako ho zobrazujú naše zmysly. Sme stvorení tak, že počujeme, vidíme, ochutnávame a dýchame, čiže používame zmysly zraku, sluchu, chuti, čuchu a hmatu. Tie nám dávajú pocit, že žijeme v určitej realite. Keby sme mali iné zmysly, zažívali by sme inú realitu.

K vyprchaniu života a zániku tohto sveta nedochádza naraz, ale postupne. Je to preto, akonáhle sa začneme pozitívne spájať a duchovne stúpať prostredníctvom nového zmyslu pre realitu, že stratíme svoj egoistický spôsob vnímania tejto reality. Istým spôsobom to môžeme prirovnať k vlastnému telu, v ktorom tiež nevnímame neživú a vegetatívnu úroveň prírody. Vezmime si napríklad naše vlasy a nechty, ktoré sú na našom tele na vegetatívnej úrovni. Nevnímame, či rastú. Buď rastú, alebo nerastú, ostriháme ich a ony rastú ďalej. Nevyvolávajú v nás žiadne rušivé pocity.

Je to podobné, ako keď na ľudskej úrovni existencie rozvíjame zámer dávať namiesto našej vrodenej egoistickej túžby prijímať. V porovnaní s novou ľudskou úrovňou, ktorú sme si vytvorili a s ktorou sa stotožňujeme, nebudeme vnímať našu túžbu prijímať ako to bolo na zvieracej úrovni. Keď všetci dosiahneme ľudskú úroveň existencie, prestaneme pociťovať úroveň živočíšnu. Prestaneme vnímať realitu tak materiálne, ako ju vnímame teraz. Namiesto toho ju budeme čoraz viac vnímať vo svojej sile a kvalite.

Ak urobíte niečo dobré pre druhých, očakávate niečo naspäť?

16.05.2024

V jednom citáte od Benjamina Franklina sa hovorí: „Ten, kto ti raz preukázal láskavosť, bude ochotnejší preukázať ti ďalšiu, než ten, ktorému si sám láskavosť preukázal.“ Iný spôsob vyjadrenia znie: „Neočakávaj protislužbu od niekoho, pre koho si sám dobro vykonal.“ Podvedome však očakávame v nejakej forme návrat toho, čo sme dali, akoby sme uzavreli obchod a [...]

Troch detí sa opýtali , čo je láska. Dospelí sa môžu učiť z ich odpovedí.

08.05.2024

Jedného z mojich študentov nedávno zaujali odpovede troch malých detí na otázku „Čo je pre teba láska?“ a spýtal sa ma, či sa z odpovedí týchto detí môžeme učiť vyjadrovať lásku ako dospelí. Čo tie deti hovorili? Jedno z detí odpovedalo: „Láska je, keď niekomu dáš väčšinu svojich cukríkov, bez toho aby si ho nútil, aby ti niečo vrátil.” Inými slovami, [...]

Aké sú dobré príklady sily lásky?

06.05.2024

Major Or Maatuk, veliteľ brigády Givati izraelskej armády, bol smrteľne zranený protitankovou strelou v Gaze. V nemocnici ho museli uspať a napojiť na umelú pľúcnu ventiláciu. Potom sa ho lekári štyri dni pokúšali prebudiť, ale neúspešne. Jeho manželka nahrala ich malú dcéru Yael, ako hovorí, že svojho otca miluje a čaká, až sa prebudí, a túto nahrávku mu pustila do [...]

fico, atentát na fica,

Bodyguard musí byť sparťanským štítom, ochranka pri atentáte na Fica zlyhala. Jej dôvera pôjde rapídne dole, hovorí Zábojník

16.05.2024 05:00

Úrad pre ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií sa dostal do veľmi zložitej situácie.

Fico postrelenie prevoz BBX

Po atentáte na Fica sa Rooseveltka stala najstráženejšou budovou v krajine. Vraždiť pre politiku je choré, komentovali zhrození ľudia

15.05.2024 22:45

Záchranársky vrtuľník priletel s premíérom do Banskej Bystrice krátko pred šestnástou hodinou. Nosidlami ho potom okamžite transportovali na operačnú sálu.

Fico postrelenie prevoz

Politológovia: Atentát spoločnosť ešte viac radikalizuje. Politici sa musia zomknúť, nie tancovať na Ficovom lôžku

15.05.2024 20:00

Už teraz je jasné, že stredajší útok zmení Slovensko a bude mať obrovský vplyv na spoločnosť aj domácu politickú scénu.

juraj c. strelec

VIDEO: Prvé slová strelca na Fica. Podozrivý z atentátu vysvetľuje, prečo stlačil spúšť

15.05.2024 19:19

Na sociálnych sieťach sa šíri video, na ktorom podozrivý zo streľby na premiéra Roberta Fica hovorí o dôvodoch, pre ktoré sa rozhodol spáchať atentát.

Michael Laitman

Michael Laitman - Profesor ontológie, PhD. vo filozofii a kabale a MSc v bio-kybernetike. Zakladateľ a prezident Bnej Baruch celosvetovej vzdelávacej organizácie zaoberajúcou sa autentickou Kabalou - vedou o spojení medzi ľuďmi odhaľujúcou odpoveď na otázku „Čo je zmyslom života" a ako toho dosiahnuť. Čo je Kabala a ako vám prakticky môže pomôcť v živote sa dozviete v kurzoch na kabacademy.eu/cz/

Štatistiky blogu

Počet článkov: 380
Celková čítanosť: 713857x
Priemerná čítanosť článkov: 1879x

Autor blogu

Kategórie